Teiginiai

Patentas įrodo, kad Richardas Rotschildas dar 2015 m. numatė COVID-19 pandemiją.

Verdiktas

Melas. 2015 m. Richardas Rotschildas sukūrė laikiną patento paraišką, kurioje minimi būdai rinkti žmogaus fiziologinius duomenis (širdies ritmas, temperatūra ir t.t.). 2015 m. patente nėra minima COVID-19 liga, o 2020 metais sukurtas patentas remiasi ankstesniojo patento duomenų rinkimo konceptu.

Melo detektoriaus komentaras

Įrašuose socialiniuose tinkluose dalinamasi nuotrauka iš „Google patents“ patentų paraiškos sistemos, kurioje matosi pareiškėjo Richardo A. Rotschildo išradimas: „COVID-19 testavimo sistema ir metodas“. Paraiška pateikta 2020 m. gegužės 17 d., o dokumente minima, kad 2015 m. spalio 13 d. buvo pateikta laikinoji paraiška.

Paieška per „Google Patents“ atskleidžia, kad toks patentas egzistuoja ir Richardas A. Rotschildas yra „COVID-19 testavimo sistemos ir metodo“ patento išradėjas (čia). Dokumente minima, kad laikinoji paraiška tikrai pateikta 2015 m. spalio 13 d.

Svarbu pastebėti, kad laikinoji patento paraiška nėra pilnai reikalavimus atitinkantis patentas. Verčiau tai yra būdas išradėjui išsaugoti savo idėją vienų metų laikotarpiui. Išradėjas gali išbandyti ir patobulinti koncepciją prieš pateikiant pilną patentą (čia).

Klaidinančios žinutės

Kaip rašoma „Espacenet“ patektų paieškos platformoje, R. A. Rotschildas nuo 2015 m. kasmet atnaujindavo savo patentą apie fiziologinių duomenų rinkimą iki 2020 metų gegužės 17 d patento, kurio pavadinimas ir yra „COVID-19 testavimo sistema ir metodas“ (čia).

Pastebėtina, kad iki 2020 metų R. A. Rotschildas niekur neminėjo COVID-19 ar virusinių infekcijų apskritai. Jis mini sistemą, kuri galėtų filmuoti ir rinkti žmogaus fiziologinius duomenis (širdies ritmas, temperatūra ir t.t.) tuo pačiu metu.

Anot „AFP“ faktų tikrintojų R. A. Rotchildas, nors turi žinomos bankininkų šeimos Rotschildų pavardę, nėra susijęs su „Rothschild & Co“ kompanija (čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)