Teiginiai

Rusijoje parduodamo „Kaizer Brau“ alaus gamintojas yra „Volfas Engelman“.

Verdiktas

Melas. „Volfas Engelman“ su „Kaizer Brau“ produkcija neturi nieko bendra, šis alus gaminamas Čekijoje.

Melo detektoriaus komentaras

Socialiniuose tinkluose dalijami vaizdo įrašu – „Youtube“ kanale publikuojama laida „Išbandykite naują alų iš „Pyaterochka“ (ПРОБУЕМ НОВИНКИ ПИВА из „ПЯТЕРОЧКА“). Šio laidoje su rusai aptarinėja įvairias temas, o tuo pačiu metu ragauja ir vertina skirtingų rūšių alų.

Prieš keturis mėnesius publikuotoje laidoje, kuria dabar ir dalijamasi socialiniuose tinkluose, vyrai ragavo ir „Kaizer Brau“ alų. Vienas ir ragautojų nurodė, kad šio alaus gamintojas yra „Volfas“, jis net perskaitė ant skardinės esančius užrašus, dar kartą pakartojo „Volfas“ ir nusikeikė. Tačiau nebuvo parodyta, kad ant skardinės tikrai užrašyta, kad šio alaus gamintojas yra „Volfas Engelman“.

Laidos stopkadras

„Šį „Facebook“ įrašą laikome provokaciją. „Vofas Engelman“ negamina „Kaizer Brau“ produkcijos, toks prekės ženklas mums niekada nepriklausė ir su minimu alumi neturime nieko bendro“, – DELFI atsiųstame laiške teigė bendrovės „Volfas Engelman“ marketingo vadovas Mantas Matukaitis.

Tai, kad alus „Kaizer brau“ gaminamas Čekijoje, o jo gamintojas yra kompanija „KAIZER BH s.r.o.“ nurodoma kituose rusiškuose šaltiniuose (čia ir čia).

Bendrovė „Volfas Engelman“ kone nuo pat karo Ukrainoje pradžios paskelbė, kad pasitraukia iš Rusijos rinkos, tačiau žiniasklaidoje vis pasirodydavo pranešimų, kad jų produkcijos, pavyzdžiui, Maskvoje tikrai galima rasti.

Klaidinanti žinutė

2023 metų kovą „Delfi“ rašė, kad lietuviškas alus ir toliau pasiekia Rusijos parduotuvių lentynas. Bendrovės „Volfas Engelman“, kurios produkcija buvo užfiksuota Rusijoje, atstovai tikino, kad susiduriama su paralelinio eksporto problema, kai produkcija agresorės rinkoje platinama be jų žinios (čia).

„Volfas Engelman“ NEEKSPORTUOJA PRODUKCIJOS Į rusiją. Nuo 2022 m. pabaigos pagrindinius produktus ženkliname UKRAINOS SIMBOLIKA. Tai atgraso nuo ketinimo vežti produkciją į agresorės rinką. Problemą laikome galutinai išspręsta. Prekybą rusijoje sustabdėme dar praėjusių metų kovo mėnesį. Sutartys su distributoriais, savavališkai gabenusiais mūsų produkciją į rusiją, taip pat buvo nutrauktos. Periodiškai bendraujame su visais mūsų platintojais, primindami jiems apie mūsų poziciją dėl eksporto į rusiją.

Nepaisant to, vis tiek susidūrėme su paralelinio eksporto problema, kai platintojai perparduoda prekes kitiems distributoriams, o šie – perparduoda prekes be mūsų sutikimo. Todėl dar praėjusių metų rudenį įgyvendinome duotą pažadą – ženklinti „Volfas Engelman“ produktų pakuotes ukrainietiška simbolika. Skardinės, paženklintos Ukrainos žemėlapiu ir širdele, mus pasiekė lapkričio pabaigoje, gruodžio pradžioje jos pateko į gamybą.

Smerkiame rusijos agresiją Ukrainoje, palaikome visišką prekybos su šia šalimi sustabdymą ir visokeriopai remiame už laisvę kovojančią Ukrainą bei jos žmones“, - savo poziciją 2023 metų kovo 28 dieną socialiniame tinkle „Facebook“ išdėstė „Volfas Engelman“ (čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją