Teiginiai

Bakingemo rūmai praneša – mirė Jungtinės Karalystės monarchas Karolis III.

Verdiktas

Melas. Karalius Karolis III yra gyvas – tai viešai žiniasklaidai patvirtino Bakingamo rūmai. Žinia apie monarcho „mirtį“ buvo pranešta Rusijos žiniasklaidoje suklastotu Bakingamo rūmų pareiškimu.

Melo detektoriaus komentaras

Pirmadienį, kovo 18 dieną, paskelbta melaginga žinia apie karaliaus Karolio III mirtį ir toliau plinta socialiniuose tinkluose.
Klaidinanti žinutė

Ši žinia išplito, kai Rusijos žiniasklaidoje buvo paskelbtas suklastotas Bakingamo rūmų pareiškimas, kad karalius Karalius III mirė kovo 17 dieną po pietų, sulaukęs 75 metų amžiaus (čia).

Tačiau pačių Bakingamo rūmų svetainėje jokio pareiškimo apie karaliaus mirtį nebuvo, be to, jie netrukus išplatino pareiškimą, kad karalius yra gyvas ir tęsia savo oficialius ir privačius susitikimus (čia).

Kaip įrodymą Bagingamo rūmai kovo 19 dieną socialiniame tinkle „X“ paviešino karaliaus Karolio III susitikimą su Korėjos karo veteranais Bakingemo rūmuose (čia).

Pranešimus apie Karolio III mirtį skubiai paneigė ir Didžiosios Britanijos ambasados Rusijoje bei Ukrainoje (čia).

Pastarąjį kartą Bakingamo rūmai viešą pareiškimą apie karaliaus Karolio III sveikatos būklę išplatino vasario 5 dieną. Tuomet paskelbta, kad monarchui diagnozuotas vėžys. „Per neseniai Kingo ligoninėje atliktą gerybinio prostatos padidėjimo procedūrą buvo pastebėta atskira susirūpinimą kelianti problema. Vėlesni diagnostiniai tyrimai nustatė vėžio formą. Jo Didenybė šiandien pradėjo reguliarių gydymo grafiką, per kurį gydytojai jam patarė atidėti viešąsias pareigas. Visą šį laikotarpį Jo Didenybė kaip įprasta ir toliau tvarkys valstybės reikalus ir oficialius dokumentus. Jo Didenybė nusprendė pasidalinti savo diagnoze, kad užkirstų kelią spėlionėms ir tikėdamasi, kad tai padės visuomenei suprasti visus vėžiu sergančius žmones visame pasaulyje“, - teigiama pareiškime (čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją