Teiginiai

Štai NATO karinės technikos judėjimo miesto keliais pasekmės!!!! Klaipėdos rajone vyras naktį įkrito į duobę kelyje.

Verdiktas

Melas. Klaipėdos rajone išties užfiksuotas eismo įvykis, kai į milžinišką duobė kelyje įkrito automobilis. Tačiau praraja susidarė ne dėl NATO technikos judėjimo, o todėl, kad kelias buvo paveiktas oro sąlygų.

Melo detektoriaus komentaras

Informacija apie tai, kad NATO karinė technika taip nuniokojo kelią Klaipėdos rajone, kad jame atsivėrė milžiniška praraja ir į ją įkrito automobilis, platinama iš netikro „Facebook“ profilio, kurio nuotrauką sugeneravo Al. Pažymėtina, kad įrašo autorė nėra tas asmuo, kuriuo įvardinta, o Irina Shilobreeva (čia).
Klaidinanti žinutė

Klaipėdos apskrities policija sausio 25 d., 7.31 val., gavo pranešimą, kad Klaipėdos rajone, Pajudrio kaimo ribose, Judrėnų – Šalpėnai kelyje, ties upeliu, įvyko mįslinga nelaimė. Pranešėjas teigė, kad buvo išplauta didelė kelio dalis, o į milžinišką duobę yra įkritęs „Audi“ automobilis. Vairuotojo automobilyje nebuvo, tačiau atvykus pareigūnams „Audi“ vairavęs asmuo atvyko į įvykio vietą. Paaiškėjo, kad į nelaimės vietą atvykęs vairuotojas buvo blaivus. Vis dėlto, asmuo, anot policijos, neturi vairuotojo pažymėjimo (čia).

Kelias Judrėnai – Šalpėnai priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai. Anot Judrėnų seniūno Zigmanto Siminausko, minimas kelias yra sena problema. Z. Siminauskas pasakojo, kad tarpušvenčiu kelio viduryje atsirado dvi įgriuvos, apie jas buvo informuota Lietuvos automobilių kelių direkcija. Teigiama, jog kelias buvo uždarytas apie parą laiko, po to kelių tarnyba atstatinėjo įgriuvas ir eismą šventiniu laikotarpiu vėl atidarė.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) teigimu, kad kelią prižiūri jų pasamdyta įmonė – „Kelių priežiūra“. „2024 sausio 25 d., 7:45 val., rajoniniame kelyje Legučiai–Šalpėnai–Judrėnai (kelio nr. 2231), ties 10 km, dėl besikeičiančių oro sąlygų buvo nuplautas kelias. AB „Kelių priežiūra“ nedelsiant ėmėsi veiksmų, siekiant užtikrinti visų eismo dalyvių saugumą: vieta aptverta draudžiamaisiais ženklais, fiziniais barjerais ir pažymėtos apylankos. „Kelių priežiūros“ specialistai dirba įvykio vietoje, siekiant kaip įmanoma greičiau atstatyti kelią ir saugiai atkurti eismą. Šiai dienai jau yra atvežtos trys naujos lygiagrečios pralaidos, kurių pagalba bus nuleidžiamas susikaupęs vanduo. Šios pralaidos bus įrengtos laikinai, iki kol oro sąlygos leis atlikti papildomus remonto darbus“, - paaiškino „Kelių priežiūros“ atstovai (čia).

Taigi, akivaizdu, kad prarara rajoniniame kelyje atsivėrė ne dėl NATO technikos judėjimo, o dėl kelio nusidėvėjimo ir oro sąlygų.

Be to, pastarąjį kartą karinės pratybos Vakarų Lietuvoje vyko sausį iki šio mėnesio 18 dienos. “) Lauko taktinės pratybose „Brave Griffin 24-I“ dalyvavo brigada „Žemaitija“ ir jos padaliniai, Karo policija, Krašto apsaugos savanorių pajėgų 3 ir 6 rinktinės (čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją