Teiginiai


Animacinio serialo „Simpsonai“ kūrėjai išleido epizodą apie dirbtinę orų kontrolę ir „chemtreilus“.

Verdiktas


„Simpsonų“ kūrėjai nesukūrė epizodo, kuriame kalbama apie orų kontrolę ar „chemtreilus“. Socialiniuose tinkluose išplatintas įrašas buvo sumontuotas iš skirtingų „Simpsonų“ ir „American Dad!“ animacinių serialų epizodų.

Melo detektoriaus komentaras


Socialinių tinklų vartotojų dėmesio sulaukė kelių sekundžių trukmės vaizdo įrašas, neva įrodantis, kad animacinio serialo „Simpsonai“ kūrėjai sukūrė ir išleido epizodą apie manipuliaciją orais ir „chemtreilus“, tačiau pasinaudojus „InVID We Verify“ įrankio informacija paaiškėjo, kad įrašas buvo sumontuotas iš atskirų skirtingų animacinių filmų epizodų.

Pavyzdžiui, pirmasis įraše rodomas epizodas – ištrauka iš serialo „Simpsonai“ 14 sezono 14 epizodo pavadinimu „Mr. Spritz Goes to Washington“. Jame rodoma, kaip dėl lėktuvų keliamo triukšmo Simpsonų šeimos namuose darosi nebeįmanoma gyventi, todėl kai klounas Traškis išrenkamas kongreso nariu, jis išleidžia įsaką pakeisti lėktuvo kryptį. Epizode nėra kalbama apie orų kontrolę ar „chemtreilus“. Antroji ištrauka paimta iš visai kito animacinio serialo „American Dad!“ 11 sezono 9 epizodo „Anchorfran“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją