Socialiniuose tinkluose plinta tenisininko Rafaelio Nadalio nuotraukos, kuriose žaidėjas matomas susiėmęs už krūtinės. Taip pat viešinamas vaizdo įrašas, kuriame žurnalistas teiraujasi R. Nadalio, ar skausmas krūtinėje jam pažįstamas ir kas, jo manymu, galėjo jį sukelti. Teniso žvaigždė atsako dar neturėjęs laiko pasidomėti savo sveikatą, tačiau jaučia nemalonų skausmą kvėpuodamas. „Man skauda. Sunku kvėpuoti, nežinau, ar tai susiję su šonkauliais. Kai kvėpuoju visą laiką jaučiu tarsi adatų dūrius“, – interviu pasakojo R. Nadalis.

Su kvėpavimo sunkumais susidūręs R. Nadalis „Indian Wells“ turnyro finale, vykusiame kovo 21 d., pralaimėjo Taylorui Fritzui.

Kai kurie socialinių tinklų vartotojai susiejo sportininko sveikatos sutrikimą su COVID-19 vakcinos šalutiniu poveikiu, tačiau tai – tik spekuliacija.

Kovo 22 d. pats tenisininkas savo „Twitter“ paskyroje patvirtino, kad grįžęs į Ispaniją iš karto apsilankė pas medikus. „Pasirodo, viename šonkaulyje turiu stresinį lūžį, taigi, 4-6 savaites negalėsiu nieko daryti. Tai nėra geros naujienos, aš to nesitikėjau. Esu nusiminęs, nes sezono pradžioje man puikiai sekėsi“, – rašė sportininkas.


Po to, kai sausio mėnesį serbų tenisininkas Novakas Djokovičius buvo išprašytas iš Australijos dėl savo vakcinacijos nuo COVID-19 statuso (sportininkas aršiai pasisakė prieš vakcinas ir neigė, kad COVID-19 yra pavojinga liga, nors pats ja susirgo), žaidėjų imta klausinėti, koks jų požiūris į vakcinaciją. Rafaelis Nadalis aiškiai pasisakė, kad tiki mokslu ir palaiko skiepijimasi nuo COVID-19. Pats tenisininkas taip pat yra pilnai pasiskiepijęs.

Išvados

„Indian Wells“ turnyro finale tenisininkas Rafaelis Nadalis patyrė krūtinės skausmus ne dėl šalutinio poveikio į COVID-19 vakciną. Kaip viešai paskelbė pati teniso žvaigždė, jam buvo nustatytas stresinis vieno šonkaulio lūžis, jis ir sukėlė skausmą kvėpuojant. Stresiniai lūžiai profesionalaus sporto pasaulyje pasitaiko ne taip jau retai ir yra skirstomi į pervargimo ir nepakankamumo stresinius lūžius. Būtent pervargimo stresiniai lūžiai atsiranda dėl ilgą laiką trunkančio besikartojančio nestipraus fizinio traumavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją