Kiek daugiau nei 2 min. trukmės vaizdo įraše O. Arestovičius aršiai kritikuoja V. Zelenskį, tvirtindamas, kad šalies vadovas yra neprofesionalus ir kvailas dėl savo požiūrio į šalyje vykstantį karą, kaip ir jį išrinkę rinkėjai. „Mes esame nuolatinio karo su Rusija situacijoje. Kaip gali būti išrinktas žmogus, kuris sako, kad „karas nėra mano prioritetas“. Yra toks posakis – šauti sau į koją, tačiau šį kartą mes buvome pašauti į galvą ir nieko gero iš to neišėjo“, – įraše dėsto O. Arestovičius.

Šis mėgėjiškai įrašytas reportažas šiuo metu vykstančios Rusijos invazijos į Ukrainą kontekste prikeltas naujam gyvenimui nenurodant, kada O. Arestovičius tokias mintis išsakė. Dažnai melagingą informaciją skleidžiančiame portale laisvaslaikrastis.lt antraštėje nurodoma: „Zelenskio patarėjas Aristovičius: „Už Zelenskį balsuoti galėjo tik beviltiški idiotai“, tačiau ir čia niekur neįvardyta, kokia įrašo sukūrimo data.

Manipuliatyvi žinutė

Nors tiesa, kad O. Arestovičius aršiai kritikavo V. Zelenskį šiam ką tik tapus prezidentu, pats prezidento patarėjas to neslepia, todėl tokios jo pažiūros nėra sensacija. Minėtas vaizdo įrašas buvo įrašytas 2019 m., kai V. Zelenskis buvo išrinktas Ukrainos vadovu, vadinasi, šių dienų kontekste jis jau gali būti nebeaktualus. 2019 m.

Ir iš tiesų viešai buvo ne kartą skelbta apie besikeičiančias O. Arestovičiaus pažiūras. Jos keitėsi dar neprasidėjus plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą.

Pavyzdžiui, 2021 m. balandžio 10 d. „Radio Svobodapublikuotame interviu O. Arestovičius prisipažįsta ne tik aršiai kritikavęs V. Zelenskį, bet ir viešai jį įžeidinėjęs, tačiau jo nuomonė apie V. Zelenskį smarkiai pasikeitė, nes ir valstybės vadovas įgijo naujų įgūdžių ir savybių.

„Kalbant apie Zelenskį, tai jis labai labai stipriai pasikeitė. Tai yra vienas dalykas. Tai yra, jis atlieka, laiko valstybės šalmą labai talentingai. Antra, jis buvo neteisingai įvertintas. Tai – ne komediantas, ne menininkas su „labilia“ siela, kaip visi sako, ne pokštininkas. Jis labai žiaurus žmogus. Matau, kaip jis priima sprendimus, kaip jis elgiasi su žmonėmis. Jis labai tvirtas žmogus. Labai! Ir kasdien darosi vis tvirtesnis. Tai yra kelias žmogaus, kuris turi valdyti 50 mln. gyventojų turinčią, aštuntus metus kariaujančią šalį.“

Interviu metu O. Arestovičius negailėjo ir daugiau pagyrų V. Zelenskiui, tvirtindamas, kad šis itin sparčiai tapo profesionalas, gebantis išklausyti ir nepertraukinėti kitų, tačiau taip pat išlaikė gebėjimą intuityviai suprasti tam tikrų dalykų esmę. „Pasakysiu jums, tai – ne pats blogiausias prezidentas“, – kalbėjo O. Arestovičius.

Taip pat balandžio 1 d. dalyvaudamas per televizijos kanalą „1+1“ rodytoje laidoje O. Arestovičius paaiškino, kodėl anksčiau negailėjo kritikos ir netgi įžeidimų V. Zelenskiui. Pasak jo, labiausiai buvo baiminamasi dėl to, kaip V. Zelenskiui pavyks susidoroti su šalyje vykstančiu karu.

Pats O. Arestovičius, panašu, niekada neslėpė, kad anuomet, V. Zelenskiui tik pradėjus eiti valstybės vadovo pareigas, negailėjo kritikos strėlių. Jo įrašyti vaizdo įrašai ir viešos žinutės „Facebook“ socialiniame tinkle, kuriose kritikuojamas V. Zelenskis ir jo rinkėjai, niekada nebuvo pašalintos, jas vis dar galima rasti O. Arestovičiaus paskyroje (pvz.1).

Išvados

2019 m. senumo vaizdo įrašas, kuriame Ukrainos prezidento patarėjas O. Arestovičius kritikuoja patį V. Zelenskį platinamas, siekiant manipuliuoti įrašą žiūrinčiais žmonėmis. O. Arestovičius ne kartą viešai prisipažino, kad jo pažiūros apie V. Zelenskį smarkiai pasikeitė, kaip ir pats Ukrainos vadovas pasikeitė, įrodydamas, kad turi stipraus lyderio savybių, todėl anksčiau išsakyti kritiški pasisakymai šiuo metu jau nebėra aktualūs. Tai, kad O. Arestovičiaus nuomonė apie dabartinį Ukrainos vadovą ne visada buvo palanki nėra jokia paslaptis, nes kritikos ir įžeidimų žinutės vis dar viešai prieinamos jų autoriaus socialinių tinklų paskyrose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)