Teiginiai


Šokėjas Yogesh Gupta mirė nuo širdies smūgio, kurį sukėlė COVID-19 vakcina.

Verdiktas


Nėra jokių įrodymų, kad vaizdo įraše nufilmuotas 20-metis šokėjas Yogesh Gupta mirė nuo vakcinos sukeltų komplikacijų ar kad apskritai buvo neseniai pasiskiepijęs nuo naujojo koronaviruso. Šokėjas rugsėjo 6 d. naktį susmuko ant scenos savo pasirodymo metu. Uždelsus suteikti reikiamą pagalbą buvo konstatuota, kad vaikinas mirė, o jo mirties priežasties – netikėtai ištikęs širdies smūgis.

Melo detektoriaus komentaras


Trumpas vaizdo įrašas, kuriame matomas spalvingais indiškais drabužiais apsirengęs šokėjas, staiga susmunkantis ant scenos, akimirksniu išpopuliarėjo socialiniuose tinkluose. Apie įraše matomo 20-mečio Yogesh Gupta mirtį taip pat pranešė daugybė Indijos žiniasklaidos kanalų.

Vaizdo įrašas buvo nufilmuotas rugsėjo 6 d. naktį Džamu mieste, esančiame šiaurės vakarų Indijoje, Kašmyre. Čia vyko dievo Ganešo garbei skirtas festivalis, kuriame ir pasirodė vėliau tą vakarą miręs Yogesh Gupta, apsirengęs kaip deivė Parvati.

Įraše matyti, kaip entuziastingai šokantis vaikinas parkrinta ant scenos, tačiau žiūrovai ir toliau filmuoja, neskubėdami jam padėti, galvojantys, kad toks veiksmas – pasirodymo dalis, nes panašų judesį atlikėjas atlikinėjo ir šokdamas. Tik po to, kai pranešėjas paskelbia pasirodymo pabaigą, pasigirsta plojimai, tačiau šokėjas taip ir neatsikelia, prie jo pribėga žmonės ir puola tikrinti vaikino pulsą, judinti kūną.

Supratus, kad atlikėjas – be sąmonės jis buvo nugabentas į vietos ligoninę, kur jam ir buvo konstatuota mirtis dėl staiga ištikusio širdies smūgio. Kai žmonės pribėgo prie atlikėjo ant scenos jis jau buvo negyvas. Yogesh Gupta artimųjų teigimu, jaunas vaikinas nesirgo jokiomis ligomis, nebuvo sirgęs COVID-19 ir niekuo nesiskundė. Nė viename vietos naujienų portalų straipsnyje nėra pranešama, kad Yogesh Gupta būtų miręs dėl vakcinos sukeltų komplikacijų, nei kad apskritai būtų pasiskiepijęs nuo COVID-19, todėl nėra jokio pagrindo teigti, kad šokėjo mirtį sukėlė vakcina.

Pastaraisiais metais panašių mirčių staiga sustojus širdžiai tarp jaunų žmonių užfiksuojama daugiau, nei įprasta. Tokia tendencija siejama su fizinės veiklos trūkumu, išaugusiu alkoholio ir tabako vartojimu, diabetu ir hipertenzija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją