Teiginiai


Žinutė socialiniuose tinkluose: „Žmonės Romoje nuima ES vėliavą ir pakeičia ją Italijos vėliava. Kaip žinia, šį sekmadienį vykusiuose rinkimuose Italijoje laimėjo dešiniųjų atstovė ir dabar leftistiniai ES globalistai piriami laukan iš Italijos.“.

Verdiktas


Šis vaizdo įrašas nėra susijęs su neseniai rinkimus Italijoje laimėjusia G. Meloni. Scena buvo nufilmuota dar 2013 m., o jos rengėjai – Italijos neofašistinė organizacija „CasaPound“. Vėliavą nuplėšęs žmogus už tokį poelgį 3 mėnesiams sėdo už grotų ir turėjo susimokėti baudą.

Melo detektoriaus komentaras


Socialiniuose tinkluose iš karto po to, kai buvo paskelbti rinkimų Italijoje rezultatai, kuriuos laimėjo Giorgia Meloni ir jos vadovaujama partija „Italijos broliai“, pradėta dalintis emocingu vaizdo įrašu. Jame matoma, kaip kaukėtas vyras kopėčiomis užlipa į erdvų pastato balkoną tik tam, kad nuplėštų ten kabančią Europos Sąjungos vėliavą.

Įrašas akimirksniu buvo susietas su G. Meloni pergale, siejant, jog tokiu būdu rinkimus laimėjusi G. Meloni atšventė šią žinią nuplėšdama ES vėliavą.

Via dėlto, nors vaizdo reportaže pavaizduotas įvykis iš tiesų įvyko, su šią savaitę pasibaigusiais rinkimais jis neturi nieko, bendro.

Vėliavos nuplėšimo momentas buvo užfiksuotas 2013 m. gruodžio mėnesį, taigi, beveik prieš dešimtmetį. Demonstraciją, kurios metu buvo girdėti publikos klyksmai „Italija, nacija, revoliucija“, surengė neofašistinė organizacija „CasaPound“ .Vyras, kuris įraše nuplėšia ES vėliavą buvo nuteistas 3 mėnesiams kalėti ir nubaustas 100 eur. bauda. Apie šį chuliganizmo aktą savo interneto svetainėje paskelbtą pati organizacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją