Pusantros minutės vaizdo įrašas, kuriame matomas rėkiantis, o vėliau ir apsauginį šalmą į automobilį metantis, policijos pareigūnas socialiniuose tinkluose susietas su protestais prieš vakcinaciją nuo COVID-19. Vaizdo įraše pareigūnas šaukia: „Kur mes esame...fotografuokite, pasakykite tai jiems, pasakykite, nes daugiau nebegaliu kęsti tokių sąlygų“. Įrašo gale tas pats policininkas kalba su žurnaliste ir prisipažįsta, kad protestas policijos pajėgas labai išvargino.

„Italų policinikai pavargo , kad reikia klausyti kažkokiu fašistų reikalavimų ! Mes žmones esame ir susinaikinsime patys visi ! Naivumas mus visus pražudys !“, - tokį įrašą prie minėto reportažo galima matyti „Facebook“ socialiniame tinkle. Įrašu pasidalinta spalio 19 d.

Vaizdo įrašo kampe matomas „Il Fatto Quattidiano“ logotipas. Tai – nuo 2009 metų leidžiamas italų laikraštis, turintis ir veikiantį naujienų portalą. Ši nuoroda ir paieška „InVid“ platformoje leido atsekti, kad policininko protrūkį vaizduojantis įrašas nėra susijęs su pastaruoju metu Italijoje vykusiais protestais, nutaikytais prieš „žaliojo paso“ reikalavimą.

Iš tiesų, įrašas portale „Il Fatto Quattidiano“ pasirodė 2013 metų vasario 15 d. Jame vaizduojami kadrai iš Bolonijoje vykusio studentų protesto, kurį suorganizavo aktyvistai iš „StudAut“ studentų bendruomenės. Į protestą susirinko apie 200 studentų, protestuojančių prieš 2013 m. Italijos parlamento rinkimų rezultatus.

Pratrūkęs policininkas iš tiesų piktinosi protestuotojų kultūra, kai į pareigūnus pasipylė kiaušinių, dūminių bombų ir petardų kruša. Policijos pajėgų vadas prašė žurnalistų užfiksuoti esamą situaciją ir įsiutęs metę savo šalmą į netoliese stovėjusį automobilį.
Išvados

Socialiniuose tinkluose platinamo protesto kadrai nesusiję su judėjimu prieš skiepus nuo COVID-19 ar „žaliąjį pasą“. Iš tiesų, vaizdo įrašas, kuriame matomas rėkiantis, pratrūkęs policijos pajėgų vadas, buvo nufilmuotas 2013 metais studentų protesto, nutaikyto prieš Italijos parlamento rinkimų rezultatus, metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)