Teiginiai

Kolorado valstijoje briedžių elgesys neįprastas. Jie nujaučia artėjantį pavojų.

Verdiktas

Manipuliacija. Vaizdo įrašas nufilmuotas briedžių poravimosi sezono metu. Tai yra natūrali ir nuspėjama briedžių gyvenimo ciklo dalis, pasikartojanti kiekvieną rudenį. Briedžiai su patelėmis nusileidžia iš Uolinių kalnų (angl. Rocky mountains) į papėdėje esančias pievas. Migracijos kelyje yra Estes Park miestelis, kuriame gyvūnai taip pat sustoja pailsėti.

Melo detektoriaus komentaras

Socialinių tinklų platformose pasirodė pranešimų, kuriuose teigiama, kad Estes Park miestelyje briedžiai elgiasi neįprastai, nes priartėjo prie žmogaus gyvenamų vietų. Tačiau vietos laukinės gamtos ekspertai ir parko prižiūrėtojai tvirtina, kad toks elgesys yra įprastas ir stebimas jau ne vienerius metus.

Anot Uolinių kalnų nacionalinio parko atstovo Kyle'o Pattersono, briedžiai atvyksta į Estes Park miesto teritoriją jau daugelį metų, nes apylinkėse kasmet vyksta poravimosi sezonas (čia).

Klaidinančios žinutės

Kiekvieną rudenį, paprastai nuo rugsėjo pabaigos iki spalio pradžios, briedžiai pradeda poravimosi sezoną. Šiuo laikotarpiu briedžių patinai elgiasi taip, kad įtvirtintų savo dominavimą ir pritrauktų pateles (čia).

Vienas ryškiausių briedžių elgesių rujos metu yra riaumojimas, kuris skamba kalnuose ir pievose. Briedžiai taip bando įrodyti savo tinkamumą potencialiems partneriams. Nenuostabu, kad briedžiams tenka ir susikauti (jie daužosi ragais, bet tai tėra jėgos demonstravimas – ne kova iki mirties), po o ilgos dienos varžytuvių briedžiai ir patelės ilsisi pievutėse bei žmonių kiemuose (čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)