Teiginiai


Buvo atskleistas didžiulis pedofilų tinklas. Prancūzijos televizija kalba apie britų skandalą.

Verdiktas


Manipuliacija. Nors pasidalintas naujienų reportažas ir pateikta informacija teisingi, tačiau tai – senos naujienos. Minėtas skandalas įvyko 2015 m., o ne dabar.

Melo detektoriaus komentaras


Birželio 8 d. lietuviškose socialinių tinklų paskyrose paviešintas reportažas iš televizijos naujienų laidos, kuriame du prancūzų žurnalistai aptarinėja Jungtinėje Karalystėje įvykusį pedofilijos skandalą. Vaizdo įrašo komentare nurodyta: „Buvo atskleistas didžiulis pedofilų tinklas. Prancūzijos televizija kalba apie britų skandalą: „Atskleistas didžiulis pedofilų tinklas. 1400 įtariamųjų, įskaitant 76 politikus, 43 menininkus ir 35 žurnalistus; 100 000 vaikų buvo įtraukti į pedofilų tinklą.“

Klaidinanti žinutė

Tokiu pranešimu siekta sudaryti įspūdį, esą skandalas įvyko pastaruoju metu, tačiau iš tiesų reportažas ir jame minimi įvykiai nėra nauji. Ši filmuota medžiaga oficialioje Prancūzijos naujienų portalo „CNews“ „Youtube“ paskyroje paviešinta 2015 m. gegužės 21 d. (čia).

Tuo pačiu metu, prieš 8 metus, apie Jungtinėje Karalystėje demaskuotą pedofilijos tinklą, kuriame įtariamaisiais įvardyti 1400 asmenys, tarp jų ir 261 žinomas asmuo, pranešė daugelis pasaulio žiniasklaidos priemonių, pavyzdžiui, „Reuters“ (čia), „The Guardian“ (čia), „Euronews“ (čia), „Vice“ (čia) ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją