„Facebook“ socialiniame tinkle pasirodė klaidingų teiginių apie JAV prezidento J. Bideno sveikatos būklę. Siekdami įtikinti, esą vakcinos nuo COVID-19 yra neveiksmingos, socialinių tinklų vartotojai dalinosi informaciją, esą keturis kartus skiepytas JAV vadovas ketvirtą kartą suserga COVID-19 liga.

Klaidinanti žinutė

Kaip liepos 21 d. paskelbė Baltieji rūmai, J. Bidenui iš tiesų buvo diagnozuota COVID-19 liga, tačiau ja prezidentas susirgo pirmą kartą. Nors anksčiau ir yra turėjęs sąlyti su sergančiu asmeniu, kai 2021 metais COVID-19 užsikrėtė kartu po Europą keliavęs prezidento padėjėjas, tačiau po šio kontakto J. Bidenui naujasis koronavirusas nenustatytas.

Baltųjų rūmų pranešime nurodyta, kad šiuo metu COVID-19 sergantis prezidentas jaučia labai lengvus simptomus, todėl ketina izoliuotis Baltuosiuose rūmuose ir tęsti darbus nuotoliniu būdu. Ligos simptomams lengvinti prezidentui paskirtas gydymas „Paxlovid“ preparatu.

79 metų JAV vadovas iki susirgdamas iš tiesų buvo pasiskiepijęs keturis kartus – pilna vakcinacija dviejų „Pfizer / BioNTech“ vakcinų kursu ir dviem sustiprinančiomis vakcinos dozėmis, tačiau faktas, kad J. Bidenui buvo nustatyta COVID-19 nereiškia, kad vakcinos yra neveiksmingos. Dėl savo amžiaus JAV vadovas patenka į rizikos susirgti sunkia naujojo koronaviruso forma grupę, tačiau nustačius ligą vyras patyrė tik labai lengvus simptomus, galėjo tęsti darbus, jam neprireikė hospitalizacijos.

Pasak naujausios Pasaulio sveikatos organizacijos skelbiamos informacijos, „Pfizer / BioNTech‘“ kurta vakcina suteikia 95 proc. apsaugą nuo simptominės COVID-19 formos.

Išvados

Socialiniuose tinkluose pasirodę komentarai apie JAV prezidento J. Bideno sveikatos būklę – tik iš dalies teisingi. JAV vadovas iki susirgdamas COVID-19 liga iš tiesų buvo pasiskiepijęs keturiomis vakcinos dozėmis – baziniu „Pfizer / BioNTech“ vakcinos kursu ir dvejomis sustiprinamosiomis dozėmis, tačiau tai – ne ketvirtas, o pirmas kartas, kai jis užsikrečia SARS-Cov-2 virusu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją