Kauno apskrities VMI V. Chomičiaus krepšinio mokyklai nurodė sumokėti ne tik nesumokėtą fizinių asmenų pajamų mokestį, bet ir 36 tūkst. litų delspinigių bei skirtą 9 tūkst. litų baudą.

Inspektoriai nustatė, kad 2002-ųjų pradžioje V. Chomičiaus krepšinio mokykla varžytinėse iš fizinių asmenų už 62 tūkst. litų įsigijo Neries krantinėje esantį pastatą, kurį suremontavo ir tų pačių metų pabaigoje pardavė už 950 tūkst. litų.

Registrų centro duomenims, tuo metu pastato vertė buvo 321 tūkst. Lt, o viena privati turto vertintojų kompanija nustatė, kad suremontuotų patalpų rinkos vertė – 850 tūkst. Lt.

Priskaičiuotą fizinių asmenų pajamų mokestį VMI nurodė sumokėti į valstybės biudžetą, tačiau V. Chomičiaus krepšinio mokykla su sprendimu nesutiko ir jį apskundė respublikinei VMI. Šiai skundą atmetus, krepšinio mokyklos vadovai kreipėsi į Mokestinių ginčų komisiją.

Nepalankius sprendimus iš valstybės institucijų išgirdę V. Chomičiui priklausančios krepšinio mokyklos vadovai parašė skundą Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

VMI mano, kad krepšininko įsteigtos mokyklos skundas yra nepagrįstas jokiais įrodymais, todėl trečiadienį teismo prašė palikti galioti inspektorių priimtą sprendimą.

„Inspektoriai ir mokykla skirtingai žiūri į įstatymą, tačiau mes jaučiamės teisūs ir iki galo kovosime, kad mums nereikėtų mokėti šių pinigų", - mokyklos direktorė Eglė Juozapavičienė DELFI sakė, kad ginču domisi ir jame aktyviai dalyvauja ir krepšinio mokyklos steigėjas ir savininkas V. Chomičius.

Trečiadienį V. Chomičiaus krepšinio mokyklos skundą išnagrinėjusi teisėjų kolegija sprendimą ketina paskelbti po dviejų savaičių.