Šiuo metu vidutinio dydžio miestukuose, kaimuose nėra nė vieno oficialaus bedarbio. Seniūnai sako, kad nebeliko, net kas gėlynus paravi. Kaip spręsti problemą, galvojama.

Prisidurti kelių litų dirbant laikinus darbus neįmanoma prisišaukti ir pensininkų. Šiaulių rajone, Bubiuose, vos viena pagyvenusi moteris panoro dirbti valytoja.

Bubių seniūnas sako, noriai į šias laisvas darbo vietas priimtų paauglius, tačiau kaimų vaikai arba nesisiūlo, arba programa nenumato vaikų įdarbinimo. Nepažeidžiant įstatymų, laisvos viešųjų darbų vietos vis tik bus siūlomos paaugliams.

Seniūnai sako, kad pasidarbuoti kartais ateina nebent nusigėrę vietinių kaimų gyventojai, tačiau jie ištveria vos dieną ar dvi, pinigų nori jau vakarop ir neslepia, kad dirba tiek, kad užtektų buteliui. Išgėrę, kelias dienas nedirba. Seniūnai sako, kad tokių pagalbininkų nereikia, mat jie pridaro daugiau žalos, nei naudos. Darbštūs ir negeriantys žmonės išvažiavo į miestus, arba į užsienį.

Šiuo metu labai trūksta darbuotojų tose seniūnijose, kurių teritorijoje yra vandens telkinių, mat reikia tvarkyti paplūdimius. Pagal Darbo biržos programą už viešuosius darbus mokamas minimalus arba vos didesnis už jį atlyginimas.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją