Paprasto pinigų pervedimo litais įkainis nekinta ir lieka 3 litai, internetu – 1 litą.

Penkiais litais pinga perlaidos internetu užsienio valiuta į kitus Lietuvos bankus, numatoma, kad tai kainuos 35 litus, o perlaidos įkainis banke nekinta, lieka 50 litų. Taip pat mažinamas pervedimų iš Europos Sąjungos šalių administravimo mokestis, jis šiuo metu yra mažiausiai 20 litų, nuo lapkričio pradžios bus 8 litai.

„Apie 80 proc. pervedimų yra atliekama būtent į ES šalis, todėl beveik visi mūsų klientai, turintys verslo santykių su partneriais ES šalyse, pajaus šio įkainio sumažėjimą“, – DELFI sakė SEB Vilniaus banko Produktų plėtros departamento direktorius Justinas Murauskas.

AB bankas „Hansabankas“ kai kuriuos įkainius privatiems klientams kėlė šių metų liepą. Šiuo metu paprastas mokėjimas litais banke kainuoja 3 litus, skubus – 5 litus, vietinis mokėjimas banko viduje atsieina 1,5 lito.

Paprastas pervedimas internetu banko viduje ir į kitus bankus kainuoja 80 centų, o skubus – 4 litus.

Vietinis pervedimas užsienio valiuta kainuoja 40 litų.

Bankas „DnBnord“ savo kainas paskutinįsyk peržiūrėjo praėjusiųjų metų pabaigoje. Šiuo metu paprastas pervedimas banko viduje kainuoja 1,5 lito, į kitą banką – 3 litus, o turintiems sąskaitą banke – 1,5 lito. Šias operacijas atliekant internetu – 80 centų.

Skubus mokėjimas į kitus Lietuvoje registruotus bankus kainuoja 5 litus, internetu – 4 litus.

Perlaidos užsienio valiuta į kitus Lietuvoje registruotus bankus kainuoja 50 litų, o internetu – 40 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją