"Mokesčių inspekcija kartu su kitomis kontroliuojančiomis institucijomis nuolatos tikrins transporto priemones ir šiais degalais prekiaujančias įmones. Pažeidėjai bus griežtai baudžiami", - sakė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininkė Violeta Latvienė.

Šiuo metu tęsiami tikrinimai ir kitose apskrityse, siekiant nustatyti, ar žemės ūkio ir žuvininkystės reikmėms skirti dyzeliniai degalai nėra naudojami ne pagal paskirtį, teigiama VMI pranešime spaudai.

Lapkričio 10-15 dienomis Kaune patikrinus 15 automobilių, 7 iš jų buvo nustatyta, kad automobilių bakuose yra naudojami žaliai pažymėti dyzeliniai degalai, skirti žemės ūkio reikmėms.

Pareigūnų duomenimis, ūkininkai dyzeliną, kuriam taikomos akcizo lengvatos, galėdavo įsigyti maždaug už 1,35 lito, o degalinėse kaina būdavo apie 2,70 lito už litrą.

Už pažymėto kuro, kuriam taikomos akcizų lengvatos, įgijimą, naudojimą, laikymą ar pardavimą, pažeidžiant teisės aktų nustatytą tvarką, fiziniams asmenims ar įmonių vadovams gresia bauda nuo 1 tūkst. iki 5 tūkst. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)