Pirmoji metro linija turėtų nusidriekti nuo Pašilaičių per Šeškinę, Šnipiškes, stabtelėti Gedimino prospekte, prie Rotušės aikštės, Aušros vartų, geležinkelio stoties ir sustoti TVOU.

„Mes manome, kad ir taip pakankamai ilgai diskutuojama ir niekaip nepriimama sprendimo, o Vilnius dūsta nuo transporto spūsčių. Taigi kol kas metro tiesime savo ir visų suinteresuotų vilniečių lėšomis. Per tą laiką tikimės sulaukti valdžios sprendimo dėl finansavimo“, – DELFI sakė viešosios įstaigos „Vilniaus metro“ direktorius Artūras Vinckevičius.

Vidutinis metro greitis sieks 40 km/val., o maksimalus – 80 km/val. Jis 6-8 kilometrų atstumą galės įveikti per 8-12 minučių.

„Na taip, pradėjome kasti vienam gale“, – DELFI pripažino Vilniaus meras Juozas Imbrasas.

Vilniuje jau kurį laiką diskutuojama, kad miesto transporto sistemai būtinos reformos, tačiau skirtingos sostinės valdžios niekaip nesutardavo – metro ar tramvajaus reikia nuo automobilių dūstančiam beveik milijoniniam miestui.

Šis straipsnis - Balandžio 1-osios pokštas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją