Trečiadienį žiniasklaidai išplatintame pranešime teismas pažymi, jog 2006 metais balandžio 25 d. Klaipėdos gyventojo pažeidimo padarymo metu galiojo senesnė taisyklių redakcija. Joje buvo nurodoma, jog „techninės apžiūros talonas yra transporto priemonės valdytojui išduodamas šiose taisyklėse nustatytos formos dokumentas, patvirtinantis valstybinės techninės apžiūros atlikimą“. Tuo tarpu žymuo „kontrolieriaus klijuojamas ant transporto priemonės valstybinio numerio ženklų ir rodantis valstybinės techninės apžiūros atlikimą bei jos galiojimo laiką“ yra lipdukas.

Nuo 2006 metų gruodžio 31 d. galiojančioje taisyklių redakcijoje tokia nuostata yra patikslinama. Techninės apžiūros talonas patvirtina ne tik apie atliktos apžiūros faktą, bet ir nurodo jos galiojimo laiką. Techninės apžiūros ženklas – lipdukas - šiose taisyklėse yra „nustatyto pavyzdžio žymuo, rodantis kitą valstybinės techninės apžiūros atlikimo datą mėnesio tikslumu“.

Atsižvelgdamas į visuomenės informavimo priemonėse pasirodžiusią informaciją, teismas atkreipia dėmesį, kad skundžiant panašius nutarimus būtina vadovautis pažeidimo padarymo metu galiojančia taisyklių redakcija, t.y. šiuo metu galiojančiu išaiškinimu, kurioje nuostata yra patikslinta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją