"Norime pateikti atsakymą į DELFI portale paskelbtą „Eurobasket.lt“ portalo pranešimą spaudai, kuriame mūsų nuomone pateikta daug tarpusavyje nesusijusių faktų, o kai kurie įvykiai interpretuojami iškreiptai.

„Eurobasket.lt“ pranešime kalbama apie organizuojamas „Vilniaus krepšinio mėgėjų lygos“ varžybas. Norime pabrėžti, kad nurodyta lyga ir portalas „Eurobasket.lt“ yra visiškai atskiri dalykai.

Krepšinio lygos varžybas organizuoja Viešoji įstaiga „Vilniaus krepšinio mėgėjų lyga“, kuri dėl informacinio bendradarbiavimo buvo susitarusi su tuo metu populiariu krepšinio portalu „Eurobasket.lt“.

Šio portalo vadovai sutiko būti informaciniu lygos rėmėju ir rinkti bei skelbti „Vilniaus krepšinio mėgėjų lygos“ (VKML) varžybų statistiką bei naujienas. „Vilniaus krepšinio mėgėjų lygos“ varžybos buvo pavadintos – „Vilniaus krepšinio mėgėjų lyga – „Eurobasket.lt“ taurei laimėti“. Taigi akivaizdu, kad VKML ir „Eurobasket.lt“ yra visiškai skirtingi subjektai, kuriuos organizuoja ir prižiūri atskirai registruoti juridiniai asmenys. Jie savo jėgas buvo suvieniję vienam bendram projektui.

Prieš keletą mėnesių „Eurobasket.lt“ portale pasirodė skelbimai, kad parduodamas visas „Eurobasket.lt“ projektas. Pasiteiravus, kas įeina į „Eurobasket.lt“ projektą, nesikuklinant buvo nurodoma, kad kartu su projektu buvo parduodama teisė organizuoti krepšinio turnyrą „Eurobasket.lt“ taurei laimėti.

Biudžeto rinkimas ir ekipų registracija buvo vykdoma per visiškai su „Eurobasket.lt“ nesusijusį juridinį asmenį - VŠĮ VKML. Iki šiol lieka neaišku, kaip „Eurobasket.lt“ projekto pardavėjai rengėsi parduoti tai, kas jiems nepriklauso – teisę organizuoti krepšinio turnyrą, kuris jiems net nepriklauso.

Taigi reikėtų skirti, jog informaciniai rėmėjai (naujasis krepšinio tinklalapis „BasketNews.lt“ ir „Eurobasket.lt“) yra visiškai atskirti nuo VŠĮ VKML organizuojamų renginių.

„Eurobasket.lt“ serverį talpinusios firmos direktorius mus informavo, kad jo vadovaujama firma populiaraus krepšinio portalo laikymą sustabdė dėl „Eurobasket.lt“ finansinių problemų, nors savo pranešime minėtas portalas tai griežtai paneigė.

Kaip mums teigė „Eurobasket.lt“ serverį talpinusios įmonės direktorius, minėto krepšinio portalo savininkai pusantrų metų vengė sudaryti jų serverio talpinimo sutartį ir atsiskaityti už suteiktas paslaugas.

Taip pat pranešame, kad naujojo krepšinio tinklalapio „BasketNews.lt“ darbuotojų branduolį sudaro buvę „Eurobasket.lt“ darbuotojai. Jie iš minėto tinklalapio pasitraukė dėl dažnų vidinių nesutarimų su projekto autoriais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją