Keli suinteresuoti šaltiniai suskubo pranešti, jog „Eurobasket.lt“ portalo serveris buvo atjungtas už skolas ir taip, kaip teigiama "Eurobasket.lt" pranešime spaudai, dezinformavo skaitytojus.

Nuvilnijo žinia, kad „Eurobasket.lt“ portalas visam laikui baigia savo veiklą.

Tačiau, pasak "Eurobasket.lt organizatorių, tikroji istorija yra visai kitokia.

„Eurobasket.lt“ serverį talpinančios įmonės pagrindiniame kompiuteryje be „Eurobasket.lt“ administracijos žinios buvo padaryti IP adresų pakeitimai, todėl, kai vartotojas interneto naršyklėje surinkdavo adresą www.eurobasket.lt, jis buvo nukreipiamas į „Basketnews.lt“ svetainę, kuri naudojosi nemokama reklama ir „Eurobasket.lt“ projektui pridarė finansinių nuostolių bei moralinės žalos.

Pakeitimus inicijavo, kaip rašoma "Eurobasket.lt" pranešime spaudai, VŠĮ „Vilniaus krepšinio mėgėjų lygos“ direktorius Dainius Savičius, kuris glaudžiai susijęs su „Basketnews.lt“ veikla.

VŠĮ „Vilniaus krepšinio mėgėjų lyga“ buvo įkurta penkių krepšinio entuziastų bei Vilniaus mieste imtasi rengti „Eurobasket.lt taurės“ varžybas.

Anksčiau minėtasis viešosios įstaigos direktorius 2003-2004 m. sezone visiškai nusišalino iš „Eurobasket.lt taurės“ rengimo ir turnyro našta užkrito ant „Eurobasket.lt“ projekto pečių. Portalo darbuotojai patys baigė rengti varžybas, o komandos buvo apdovanotos „Eurobasket.lt“ įsteigtomis taurėmis.

Direktorius į finalo ketvertą atvyko tik kaip stebėtojas, tačiau šiemet vėl aktyviai įsitraukė į darbą.

Nors viešoji įstaiga buvo sukurta vykdyti „Eurobasket.lt“ taurės“ čempionatą, direktorius, kaip teigiama "Eurobasket.lt" pranešime spaudai, ėmė įvedinėti savąją tvarką bei nusprendė atsiskirti nuo „Eurobasket.lt“ projekto.

Daugelis turnyro ekipų liko apgautos – turnyro nuostatuose teigiama, kad čempionatą nužvelgs „Eurobasket.lt“, tačiau turnyro direktorius piktybiškai atsisakė portalui teikti informaciją apie turnyro eigą, o pasipiktinusiems komandų vadovams piršo teiginį, jog „Eurobasket.lt“ projektas savo noru atsisako nušviesti VKML varžybas.

Komandos, pasipriešinusios direktoriaus, kuris sprendimus turėjo priimti pasitaręs su viešosios įstaigos steigėjais, valiai buvo parodomos durys – taip iš čempionato privalėjo pasitraukti „Jeruzalės“ ekipa.

Kaip teigiama "Eurobasket.lt" pranešime spaudai, dėl pastarųjų dienų įvykių „Eurobasket.lt“ kreipsis į teisėsaugą.

„Eurobasket.lt“ portalas atsiprašo savo vartotojų bei nuolatinių lankytojų už iškilusius nesklandumus bei praneša, jog tinklalapis atsigaus. Šiuo metu tvarkomas serveris, tikrinama, ar piktavališkai nebuvo pažeista duomenų bazė. Projektas darbą tęs po 3-5 dienų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją