„Mėgėjiškų bandymų būta ir anksčiau, tačiau tai pirma tokia didelė ataka per devynerius DELFI gyvavimo metus, kai iškilo grėsmė portalui“ , - sako Paulius Valaitis, DELFI technikos vadovas. Šiuo metu analizuojamas IP adresų, iš kurių buvo vykdyta programišių ataka, sąrašas.

DELFI pagalbą pasiūlė Ryšių reguliavimo tarnyba. Nemaža dalis IP adresų, iš kurių buvo vykdoma ataka - lietuviški.

DELFI dėl to kreipėsi į kriminalinę policiją.

Vakar taip pat prasidėjo estiško DELFI ataka, jis kol kas nepasiekiamas iš užsienio. Toks pats virusas buvo naudotas 2007 m. balandį Estijoje, per neramumus dėl Bronzinio kario. Tuomet DELFI.ee teko apskritai uždaryti priėjimą iš užsienio, dėl to portalas patyrė nuostolių.

Po penktadienio riaušių - rekordas

Praėjusį penktadienį, labai išaugus skaitytojų srautui dėl susidomėjimo riaušėmis, DELFI portalas veikė su trukdžiais. Nepaisant to, tyrimų kompanijos „Gemius“ duomenimis, penktadienis buvo rekordinė diena DELFI, kai portale apsilankė 383 383 skaitytojai.

DELFI TV sausio 16 d. taip pat rekordinė diena – šiame kanale apsilankė 77 792 žiūrovai. Iš viso šią dieną DELFI reportažai buvo peržiūrėti 459 545 kartų. Tai taip pat rekordas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją