Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad D. L. 2006–2009 metų laikotarpiu kompiuterinės technikos pagalba pašalinęs legalios programinės įrangos techninės apsaugos priemones, neteisėtai parduodavo įvairių šalių piliečiams bei įmonėms šių programų naudojimo kodus.

Savo paslaugas jis reklamavo internetiniuose puslapiuose, su užsakovais kontaktuodavo elektroniniu paštu. Įsigydami programinę įrangą, pastarieji pervesdavo piliečiui D. L. pinigus pasinaudodami „Western Union", „Money bookers“ perlaidų sistemomis arba tiesiogiai į jo paties ar jo bendrininkų asmenines sąskaitas Lietuvos ir užsienio bankuose.

Siekdamas parodyti, kad minėti pinigai gauti iš legalios veiklos D.L. deklaravo, kad tai pajamos, gautos už konsultacijas ir už kitą individualią veiklą. Įtariama, kad tokiu būdu D.L. per keletą metų gavo apie 1 mln. Lt pajamų, praneša FNTT.

Tuo tarpu dėl jo nusikalstamos veiklos užsienio kompanijos, oficialiai gaminančios ir parduodančios kompiuterines programas, galėjo patirti per 35 mln. Lt nuostolių. Atsižvelgdami į tai, kad tarp nukentėjusių nuo D. L. nusikalstamos veiklos gali būti ir JAV kompanija, tyrimo metu FNTT pareigūnai bendradarbiavo su JAV federaliniu tyrimo biuru.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja bei organizuoja LR Generalinė prokuratūra. Šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl kreipimosi į Vilniaus miesto 1 apylinkės teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo D. L. paskyrimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)