Šiai žydų organizacijai vadovaujantis Efraimas Zuroffas sakė Italijos dienraščiui „La Stampa“, jog Vokietija turi „geriausius įstatymus“, kad užkirstų kelią E.Priebke laidotuvėms tapti neonacių mitingu.

„Būtų geriausia, jeigu kūnas būtų išsiųstas atgal į Vokietiją ir ten būtų sudegintas, – pareiškė jis. – Tai būtų veiksmingiausias būdas, kad neliktų jokių nacių nusikaltėlių, tokių kaip Priebke, pėdsakų.“

„Hitlerio kūnas taip pat buvo sudegintas, ir tai buvo geriausias sprendimas, nes jis leido sunaikinti viską, kam atstovavo nacizmas“, – pažymėjo E.Zuroffas.

E.Priebke advokatas iš pradžių sakė, kad buvęs SS karininkas galėtų būti palaidotas Argentinoje, kur jis gyveno po Antrojo pasaulinio karo. Tačiau Buenos Airės pareiškė nepriimsiančios jo palaikų.

Romos dvasiniai hierarchai taip pat sakė, kad E.Priebke negali būti palaidotas nei vienoje iš miesto bažnyčių.

E.Priebke buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos dėl 355 civilių nužudymo per 1944 metais surengtas žudynes Ardeatino urvuose, bet vėliau bausmė buvo pakeista namų areštu dėl jo trapios sveikatos. Jis mirė praeitą penktadienį.

Po karo E.Priebke pabėgo iš Didžiosios Britanijos vadovaujamos karo belaisvių stovyklos, o vienas katalikų vyskupas parūpino jam Vatikano kelionės dokumentus. Jis dešimtmečius gyveno laisvėje Argentinoje.

Buenos Airės jį perdavė teisti Italijai 1996 metais.

E.Priebke niekada nesakė, kad gailisi dėl savo veiksmų, ir tvirtino, jog tik vykdė įsakymus.