V. Skibickis „patvirtino, kad dalį anksčiau Kryme dislokuotų karo laivų įsibrovėliai perkėlė į Novorosijską, bet nedidelis uostas nėra pajėgus priimti visų Rusijos Juodosios jūros laivyno laivų, todėl Kremlius nusprendė panaudoti šiam tikslui okupuotą Sakartvelo teritoriją“, pranešė GUR spaudos tarnyba.

V. Skibickio teigimu, šiuo metu Okamčire, Abchazijoje, vyksta aktyvūs darbai. „Rusai ten atliko gilinimo darbus ir dalinai rekonstravo uosto infrastruktūrą, siekdami įrengti bazę savo karo laivams. Tačiau tai irgi bus nedidelė bazė“, – sakė pareigūnas.

Jis paaiškino, kad po daugybės antskrydžių ir specialiųjų operacijų, kurias Kryme įvykdė Ukrainos gynybos pajėgos, rusai pajuto ir suprato karinę grėsmę. Pasak atstovo, smūgiai, nukreipti į Rusijos karinį jūrų laivyną, ir žuvę kariškiai kelia panikos nuotaikas Rusijoje. „Jie supranta, kad į Krymą atėjo karas“, – sakė V. Skibickis.

Pasak GUR pareigūno, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms iškeltas uždavinys dėl Krymo nepasikeitė. „Mūsų užduotis yra visiškai išlaisvinti okupuotą Krymą. Mes to neatsisakysime. Turime sunaikinti ten dislokuotą okupacinės kariuomenės grupę“, – sakė jis. Priešo karo laivai išlieka prioritetiniais Ukrainos taikiniais, pabrėžė V. Skibickis.

„Siekdami neutralizuoti Rusijos veiklą, pirmiausia turime sunaikinti jų karo laivus,tai didžiausias prioritetas. Šie laivai yra sparnuotųjų raketų „Kalibr“, kurias jie leidžia į visą mūsų teritoriją, vežėjai“, – sakė atstovas ir pridūrė, kad GUR sudarė strateginių Rusijos objektų, kurie turi būti sunaikinti, sąrašą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)