Kaip rašo „Ukrinform“, tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba (VŽV).

Jos duomenimis, 2023 metų gruodžio viduryje Maskvoje posėdžiavo vadinamasis NVS šalių institutas, kurį visiškai kontroliuoja Rusijos prezidento administracija ir kuris finansuojamas iš Rusijos biudžeto.

Susitikimo tema buvo karas prieš Ukrainą.

Aptardami tolesnės karinės konfrontacijos perspektyvas, Kremliaus „ekspertai“ priėjo išvadą, jog esą Ukrainos karinė vadovybė perėjo prie pozicinės gynybos, kad sužlugdytų Rusijos puolimą 2024 metų žiemą ir pavasarį, sustiprintų gynybos linijas ir oro gynybos sistemą, sukauptų šaudmenų ir sudarytų kovinį rezervą.

Rusų vertinimu, toks scenarijus padarys tolesnį Ukrainos užėmimą jėgos metodais neįmanomą.

Todėl Kremliaus analitikai pabrėžė, jog bet koks karo veiksmų nutraukimas, Ukrainos prieigų prie Juodosios jūros išsaugojimas ir „provakarietiško režimo“ išlikimas Kyjive yra nepriimtini.

Susitikime Maskvoje taip pat buvo raginama pradėti dar vieną galingą informacinę-psichologinę kampaniją prieš aukščiausią Ukrainos karinę ir politinę vadovybę naudojant „naujų prezidento rinkimų“ temą.

„Kampanijos tikslas – pakirsti Ukrainos prezidento ir Ukrainos valstybės vadovybės legitimumą šalyse, kurios neva yra Rusijos sąjungininkės ir partnerės, o jei pavyks – ir tarp Ukrainos piliečių“, – pažymi VŽV.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Rusijos specialiosios tarnybos siunčia provokacines žinutes į užsienyje esančių ukrainiečių telefonus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją