„Dūmai, kylantys iš Kijevo centro, matyti už kelių kilometrų. Profsąjungų rūmai, kurie buvo tapę revoliucionierių būstine, jau beveik sudegę, tūkstančiai žmonių būna Maidane. Įvykio vietoje esantys mano draugai sako, kad „Berkut“ norės atlaisvinti Maidaną ir išvys žmones iš ten. Tačiau jei jie būtų norėję, tai jau būtų padarę. Susidaro įspūdis, kad jie laukia įsakymo“, – pasakojo S. Homenko.

Žurnalisto tvirtinimu, niekas nežino, ar bus derybos tarp opozicijos lyderių ir prezidento Viktoro Janukovyčiaus.

„Gal derybos pakeistų situaciją, bet dabar niekas nežino net kas bus po kelių minučių. Neįmanoma nieko prognozuoti. Aš spėju, kad net jei Maidanas bus išvaikytas, protestuotojai susiburs kitose Kijevo aikštėse. Jie neturi kur eiti iš Maidano, juk keli tūkstančiai žmonių tiesiog nedings. Tai aktyvūs žmonės, kurie nori kovoti ir tam pasiruošę“, – sakė S. Homenko.

Jis pastebi, kad daugybė Maidane esančių žmonių yra ne iš Kijevo ir neturi kur daugiau eiti. Antra, jie nekenčia Vyriausybės. Ši neapykanta dar labiau išaugo po vakarykščių įvykių. Pranešama, kad į Kijevą vyksta žmonės iš kitų Ukrainos miestų.

Kijevo savivaldybė patarė, kad centre dirbančios įstaigos trečiadienį neturėtų dirbti. S. Homenko girdėjo, kad galybė darželių ir mokyklų trečiadienį neveikia. Nuo antradienio vakaro neveikia Kijevo metro. Rytą vaikščiodamas po Kijevą, žurnalistas matė daugybę žmonių troleibusuose, autobusuose, tramvajuose ir taksi. Pašnekovas spėja, kad žmonės eina į darbą.

Žurnalistas atkreipė dėmesį, kad V. Janukovyčius dėl aukų pareikalavusių neramumų kaltina opoziciją. Jo nuomone, tokios pozicijos V. Janukovyčius laikysis kalbėdamas su jį smerkiančiais Vakarų lyderiais. Tokios pačios pozicijos laikosi Ukrainos prokurorai.