Žurnalistas iš „Al Jazeera“ leidinio karaliui apibūdinti panaudojo žodžius, reiškiančius kuklų ir žiaurų baudėją. Pirmasis epitetas laikomas vienu iš 99 Alacho vardų, o antrasis, nors ir nepatenka į šį sąrašą, vis tik yra tradicinis dievybę apibūdinantis epitetas. Tiek vienas, tiek kitas epitetas pagal islamo etiką neturėtų būti naudojamas žmonėms apibūdinti.

Remiantis pranešimais vietos žiniasklaidoje, tekstas pasipiktinimą sukėlė pačiam Saudo Arabijos karaliui Salmanui. Jis savo įspūdžiais pasidalino su informacijos ministru, o tada žurnalistas buvo nušalintas nuo pareigų.

Liepos 2 d. laikraštis „Al Jazeera“ publikavo atsiprašymą, kuriame teigiama, kad, nepaisant viso gėrio, kuriuo Alachas apdovanojo karalių Salmaną, dieviškųjų epitetų panaudojimas jam apibūdinti yra nepriimtinas.

Pagrindinė religija Saudo Arabijoje – vahabizmas. Tai mokymas, pavadintas XVIII a. arabų teologo Muhamedo ibn Abd al Vahabo garbei. Vahabizmo esmė – vienas dievas. Šios religijos šalininkai atmeta bet kokias naujoves, įtraukiamas į islamą.

Skirtingai nuo šiitų, vahabitai negarbina šventųjų ir imamų ir reikalauja griežto vien tik Alacho garbinimo, kaip ir buvo ankstyvojo islamo periodu.