„Apie 19 val. 40 min. į „Crocus City Hall" automobilių stovėjimo aikštelę įvažiavo automobilis, iš kurio išlipo penki automatais ginkluoti vyrai, vilkėję kariškais drabužiais“, – skelbia Rusijos verslo leidinys „Kommersant“.

Vėliau liudininkai pasakojo, kad jie nešėsi Kalašnikovo automatus ir karabinus, ginklai buvo su pritvirtintais taikikliais ir net prožektoriais, teroristai turėjo nedideles kuprines. „Telegram“ kanalas „Shot“ skelbia, kad kiekvienas užpuolikų su savimi buvo pasiėmęs 8-9 dėtuves su 5,45 ir 7,62 kalibro šoviniais, jie buvo ginkluoti Kalašnikovo automatais ir karabinais „Saiga“.

Naktį Rusijos teisėsaugininkai išplatino vaizdo medžiagą, kaip žudynių vietoje ekspertai apžiūri vieno teroristo paliktą ginklą bei amuniciją. Tai 2012 metų Kalašnikovo sistemos automatas AK-12, šaudantis 5,45x39 mm kalibro šoviniais. Vaizdo medžiagoje matyti, kad keturios šovinių dėtuvės sujungtos izoliacine juota po dvi. Taip daroma tam, kad greitai šaudant ir vieną jų ištuštinis, labai greitai būtų galima pakeisti kita.


Teigiama, jog penkių vyrų grupė iš pažiūros atrodė kaip tvarką renginio metu užtikrinantys pareigūnai. Jie neskubėdami patraukė link vieno įėjimų, kur buvo įrengti metalo detektoriai ir dirbo apsaugos darbuotojai. Į apsaugininkus teroristai ėmė šaudyti per stiklines duris.

„Jie žudė visus, kas tik pasipainiojo jų kelyje", – žudynių liudininkus cituoja „Kommersant“.

Daugelis užpuolikų veidus slėpė po kaukėmis, kai kurie liudininkai minėjo matę iš po jų kyšančias barzdas.

„Nusikaltėliai veikė koordinuotai, ryžtingai, tarsi tokie veiksmai būtų jų įprastas užsiėmimas“, – pastebėjo „Kommersant“ cituojami liudininkai.

Žudydami visus, kurie pasitaikė kelyje, teroristai galiausiai pateko į koncertų salę. Laimei, dalis žiūrovų jau buvo spėję pasišalinti, o koncertuoti turėjusios roko grupės „Piknik“ nariai užsibaridavo grimavimo tarnybinėse patalpose.

Pasak leidinio, išpylę su savimi atsineštą skystį, užpuolikai padegė scenos užuolaidą ir žiūrovų kėdes. Kai ugnis įsiplieskė ir apėmė dalį stogo, pirminiais duomenimis, jie paliko žudynių vietą.

Kai kurių „Telegram“ kanalų teigimu, užpuolikai pasišalino baltos spalvos automobiliu, jiems pavyko pasprukti prieš tai, kai į liepsnojantį pastatą pateko Rusijos specialiosios paskirties dalinių kariai.

Maskvoje ir jos srityje buvo paskelbtas aukščiausias teisėsaugos pareigūnų parengties lygis, tikrinami automobiliai, metro stotyse apieškomi keleiviai.

Teisėsaugininkai iš operatyvinio štabo gavo įtariamųjų aprašymus. Pasak „Kommersant" šaltinių, juose teigiama, kad teroristai buvo jauni, aukštesni nei vidutinio, apie 180 cm. ūgio vyrai, galintys maskuotis dirbtinėmis barzdomis ir ūsais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)