Valerie Trierweiler, kuri gyvena su prezidentu jo oficialiojoje rezidencijoje Eliziejaus rūmuose,penktadienį buvo paguldyta į ligoninę, kad „pailsėtų ir kad būtų atlikti tam tikri sveikatos patikrinimai“, sakė padėjėjai, kurie išreiškė viltį, kad ji iš ligoninės bus išrašyta pirmadienį.

Bulvarinis savaitraštis „Closer“ penktadienį pranešė, kad 59 metų Francois Hollande'as užmezgė romaną su 41 metų aktore Julie Gayet.

Prancūzų žiniasklaidos reakcija į „Closer“ pranešimą buvo daugiausia santūri, o sekmadienį paskelbti apklausos rezultatai rodo, jog daugiau kaip trys ketvirtadaliai (77 proc.) prancūzų rinkėjų mano, kad prezidento meilės yra tik jo reikalas.

Tačiau bet kokios F.Hollande'o viltys pergyventi audrą žlugo, kai opozicijos parlamentarai pradėjo bandyti krautis politinį kapitalą iš jo nepatogios padėties.

Centro dešiniųjų partijos UMP lyderis Jeanas-Francois Cope sakė, kad F.Hollande'as daro prezidento postą pajuokos objektu, ir suabejojo jo sveiku protu.

„Reikia tik paskaityti tarptautinę spaudą. Kai jie šiuo metu kalba apie Prancūziją, tai (kalba) arba apie šį romaną, arba apie (antisemitišką komiką) Dieudonne“, - sakė J.-F.Cope.

Pasak jo, „Closer“ pranešimai turėtų būti „nuolankumo pamoka“ F.Hollande'ui.

„Kai esi Respublikos prezidentas, turi būti labai atsargus dėl visų šių klausimų. Visi apgailestauja dėl šių nuotraukų publikavimo, bet taip jau yra, tokia visuomenė, kurioje gyvename“, - pridūrė jis.

Kitas UMP parlamentaras, Danielis Fasquelle’as, klausė, ar „normalu“, kad V.Trierweiler, kuri Eliziejaus rūmuose turi savo asmeninių darbuotojų, finansuoja mokesčių mokėtojai, o F.Hollande'as flirtuoja su kitomis moterimis.

„Prancūzai galėtų paklausti savęs: kas dabar yra pirmoji Prancūzijos ponia?“ - „Twitter“ parašė D.Fasquelle.

48 metų V.Trierweiler yra žavinga, dukart išsiskyrusi žurnalistė, kuri turi tris vaikus ir kuri beveik visą pastarąjį dešimtmetį yra F.Hollande'o partnerė.