Pažymima, kad tokiais raketų kompleksais apginkluota Juodosios jūros laivyno pakrantės kariuomenės 11-oji atskiroji raketų ir artilerijos brigada. Jos nuolatinio dislokavimo vieta yra Utašo kaimas Krasnodaro krašte.

„Kompleksas skirtas laivams naikinti. Bet, kai nėra atitinkamų raketų, „Bal“ pagal šaudymo į sausumos taikinius nuotolį ir galimybes buvo prilygintas raketų kompleksui „Bastion“, naudojančiam viršgarsines raketas "Oniks“, - sakoma pranešime.

Pažymima, kad „Bal“ aprūpintas raketomis Ch-35/35U. Po modernizavimo 2021 metais jos gali įveikti dvigubai didesnį atstumą – 500 kilometrų vietoj 260.

Gegužę okupantai rusai surengė intensyvių raketų smūgių Ukrainai, pirmiausia – Kyjivui, kampaniją. Analitikų duomenimis, per mėnesį agresorius paleido į Ukrainą daugiau kaip 500 raketų ir atakos dronų, kurių bendra kaina siekė 1,7 mlrd. dolerių.

Raketų atakos tęsėsi ir birželį, bet jų intensyvumas buvo mažesnis. Pastarąjį kartą priešas kiek daugiau raketų paleido birželio 9-osios naktį. Iš viso buvo paleistos 7 raketos ir 10 dronų, iš kurių pavyko numušti tik pusę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją