Tačiau senovinis džaravų genties gyvenimo būdas netrukus gali būti sutrikdytas visiems laikams, kai vienas šios genties narys buvo apkaltintas kūdikio nužudymu, rašo dailymail.co.uk.

Penkių mėnesių berniukas buvo rastas nuskandintas atokioje šios genties teritorijoje Pietų Andamano saloje, kuri yra Bengalijos įlankoje tarp Indijos ir Tailando.

Jo motina buvo neištekėjusi, o paties berniuko oda buvo šviesesnė, negu kitų gentainių. Tai privertė policiją manyti, kad jis buvo nužudytas, nes jo tėvas galėjo būti pašalietis.

Džaravų gentį gina įstatymai ir Indijos policijai yra nurodyta kuo mažiau kištis į genties gyvenimo būdą. Iki šiol nebuvo sulaikytas nė vienas šios genties narys.

Tačiau kūdikio nužudymas sukėlė visuomenės pasipiktinimą, ir į policiją kreipėsi nemažai liudininkų.

Anot „The New York Times“, dvi moterys tvirtina mačiusios, kaip vienas džaravų genties vyras gėrė alkoholį su kitu asmeniu, kuris likus dienai iki vaiko mirties, nelegaliai pateko į rezervatą.

Liudininkai teigia, kad šis džaravas, vardu Tatehane, penkių mėnesių kūdikį paėmė iš motinos, kol ši miegojo.

Vėliau jo kūnelis buvo rastas paplūdimyje, kur, policijos teigimu, berniukas buvo nuskandintas.

Tatehane dar nėra suimtas, nors ir kaltinamas nužudymu. Paslaptinga byla buvo perduota Indijos genčių gerovės departamentui, kuris ją nagrinės toliau.

Kūdikio motinos santykiai su tėvu lieka neaiškūs, bet Indijoje sklando pranešimai, kad dėl įtarimų išžaginimu buvo suimtas vienas genčiai nepriklausantis vyras.

Antrasis ne šios genties vyras, davęs Tatehane alkoholio, taip pat buvo suimtas ir apkaltintas bendrininkavimu nužudant vaiką ir kišimųsi į čiabuvių genties gyvenimą, pažymi „The New York Times“.

Pietų Andamano policijos inspektorius Atulas Kumaras Thakuras, atsakingas už šį tyrimą, sakė, kad „niekas nėra aukščiau įstatymo“, bet pridūrė, kad ši gentis turi ypatingą statusą.

„Mes esame įpareigoti ginti jų interesus“, - pridūrė jis.

Mokslininkai mano, kad maždaug prieš 60 tūkst. metų Andamanų salose pasirodę džaravai buvo pirmieji žmonės, palikę Afrikos žemyną.

Rezervate gyvenanti gentis tūkstančius metų verčiasi medžiokle ir rinkimu. Jos apsaugos lygis toks stiprus, kad nė vienas genties narys dar nebuvo tapęs įtariamuoju dėl kokio nors nusikaltimo.

Jei išorinio pasaulio kaimuose kuris nors genties narys padaro kokį nors nusikaltimą, jis paprasčiausiai grąžinamas į 770 kvadratinių kilometrų rezervatą.

Kai kurie žmonės tvirtina, kad kontaktus su šia gentimi reikėtų sumažinti arba visai uždrausti. Tuo tarpu kiti mano, kad jos nariams reikėtų leisti pasirinkti, ar jie nori naudotis šiuolaikinio gyvenimo privalumais.