„Rusijos saugumo šaltinis agentūrai „Reuters“ sakė, kad „Vagner“ kovotojai taip pat užėmė karinius objektus Voronežo mieste, esančiame maždaug už 500 km į pietus nuo Maskvos“, – sakoma pranešime.

Pasak BBC šaltinio, artimo saugumo tarnybos FSB centriniam biurui, „Vagner“ grupuotė perėmė „visus svarbiausius objektus“ Voroneže. „Visai taip pat, kaip ir Rostove“, – sakė jis. Anot jo, FSB neturi konkretaus plano, kaip numalšinti sukilimą.

Tuo pat metu Voronežo srities gubernatorius Aleksandras Gusevas paneigė pranešimus apie karinės technikos judėjimą į regioną ir pavadino tai „informacine provokacija“ tų, kurie „suinteresuoti destabilizuoti padėtį šalyje ir regione“.

Anksčiau „Telegram“ kanalas „Razgruzka Wagner“ paskelbė kelių minučių vaizdo įrašą, kuriame „Vagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas Rostove prie Dono kalbasi su Rusijos gynybos ministro pavaduotoju Junus-Beku Jevkurovu ir generolu Vladimiru Aleksejevu, kuris diena anksčiau ragino vagneriečius liautis ir tai, kas vyksta, pavadino bandymu įvykdyti valstybės perversmą. Tuo pat metu buvo pareikšta, kad vagneriečiai užėmė Pietų karinės apygardos štabą Rostove.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, pasak Rusijos propagandos šaltinių, Maskvos meras Sergejus Sobianinas pareiškė, kad dėl „Vagner“ veiksmų mieste imtasi „antiteroristinių priemonių“ ir įvesta papildoma kontrolė keliuose.

Pasak prezidento atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo, saugumo pajėgos visą parą informuoja Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną apie priemones, kurių imasi dėl vagneriečių veiksmų.

Rusijos „Telegram“ kanaluose plinta vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kaip vagneriečiai užima administracinius pastatus ir karinius objektus Rostove, o šie pasiduoda be kovos.

Pasirodo pranešimų, kad vagneriečių kolonos juda į Voronežą.

Rusijos FSB iškėlė baudžiamąją bylą J. Prigožinui dėl raginimo rengti ginkluotą sukilimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)