Apie tai praneša leidinys „LifeNews“ su nuoroda į savo šaltinius.

Leidinio duomenimis, buvusio Aukščiausiosios Rados deputato kūnas buvo atgabentas iš Simferopolio, kur jis buvo atskraidintas užsakomuoju oro linijų bendrovės „Centr-Jug“ skrydžiu maršrutu Irkutskas–Ufa–Simferopolis.

12.10 val. lėktuvas atvyko į Krymo oro uostą. Į Sevastopolį V. Janukovyčiaus jaunesniojo kūnas esą buvo nugabentas mažiau nei per valandą.

Po apeigų vienoje iš Sevastopolio cerkvių, jis buvo palaidotas vienose iš vietinių karių kapinių. Apsaugininkai nieko neįleido į kapines laidotuvių metu, pranešė šventovės tarnautojai.

Skelbia, kad dalyvavo ir pats V. Janukovyčius

Buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovičius ir jo šeimos nariai dalyvavo sūnaus Viktoro laidotuvėse Sevastopolyje. Apie tai pranešė vienas iš Sviato-Nikolsko cerkvės tarnautojų, rašo leidinys „Kryminform“.

„Laidotuvių apeigose dalyvavo giminaičiai, tarp jų – eksprezidentas V. Janukovičius. Moteris, manoma, motina, labai verkė. Buvo ir mažas berniukas, turbūt, sūnus, ir keletas žmonių, turbūt, giminaičių“, - sakė jis.

Bažnyčios tarnautojo teigimu, Viktoro Janukovičiaus-jaunesniojo kūnas į Broliškąsias memorialines kapines buvo atvežtas naktį iš kovo 22 į 23 d. Giminaičiai atvyko kovo 23-iąją.

V. Janukovičiaus kapas, ant kurio dabar nėra skiriamųjų ženklų, yra kapinių cerkvės dalyje. Ant daugybės vainikų užrašai: „Mylimam sūneliui nuo tėvų“, „Nuo žmonos“, „Nuo kolegų“, „Nuo Bondarių šeimos“, „Nuo Djačenkų šeimos“.

Informaciją apie V. Janukovyčiaus jaunesniojo laidotuves patvirtino ir TSN, su nuoroda į savo šaltinius.

O „RIA Novosti“ praneša, kad buvusio Ukrainos prezidento sūnaus laidotuvių apeigos įvyks antradienį, kovo 24 d., vienoje iš Sevastopolio cerkvių, o palaidotas jis bus trečiadienį Jaltoje.

Viktoras Janukovyčius su sūnumi Viktoru
DELFI primena, kad nuversto Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus 33-ejų metų sūnus nuskendo, kai jo vairuojamas automobilis įlūžo važiuodamas per ledą Baikalo ežere Sibire, pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministro Arseno Avakovo padėjėjas.

A. Avakovo padėjėjas Antonas Geraščenka socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad V.Janukovyčiaus jaunesnis sūnus, irgi vardu Viktoras, žuvo sekmadienį Baikalo ežere.

Jo automobilis pralaužė ledą ir pasviro į vairuotojo pusę. Penki keleiviai sugebėjo išsigelbėti, o „keturi iš jų net nesušlapo kojų“, rašo A.Geraščenka.

33 metų Viktoras, kuris buvo automobilių lenktynių entuziastas ir vadovavo Ukrainos automobilių asociacijai, kai jo tėvas buvo valdžioje, nespėjo atsisegti saugos diržo ir neišsigelbėjo, pridūrė ministro padėjėjas.

Ukrainos parlamento deputatas Nestoras Šufryčius, priklausantis Opozicijos blokui ir anksčiau buvęs V.Janukovyčiaus sąjungininkas, paskelbė panašų pranešimą apie tą incidentą savo „Facebook“ paskyroje.

Kremlius šiuos pranešimus atsisakė komentuoti.

„Neturiu informacijos šia tema, – sakė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas. – Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti.“