Pietų Korėjos laikraštis „JoongAng Ilbo“ praneša, kad Kim Jong Uno tetai Kim Kyong Hui (Kim Gjon Hi) buvo atlikta galvos smegenų auglio šalinimo operacija ir ji dabar yra komos būsenos.

Anksčiau Seulo spaudoje buvo spėliojama, kad pernai metų pabaigoje Šiaurės Korėjos lyderio myriop pasmerkto dėdės Jang Sung Thaeko (Čan Son Teko) našlė Kim Kyong Hui nusižudė.

Leidiniui „JoongAng Ilbo“ amerikiečių žvalgybos darbuotojai atskleidė, kad vienintelei Kim Jong Uno tėvo – Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro) – seseriai pernai gruodį Prancūzijos sostinėje buvo atlikta galvos smegenų auglio šalinimo operacija. Šaltinių teigimu, šiuo metu moteris labai išsekusi – po operacijos ji neteko net 35 kilogramų.

Tuo metu Pietų Korėjos informacijos agentūra „Yonhap News“ praneša, kad po operacijos 67 metų Kim Kyong Hui būklė dėl širdies problemų yra kritinė.

Šaltinio teigimu, pernai rugsėjį ir spalį Rusijoje besigydžiusios Kim Jong Uno tetos sveikata pablogėjo dėl to, kad ji serga alkoholizmu.

Dar vienas Pietų Korėjos pareigūnas žurnalistams pranešė, kad Jang Sung Thaeko našlė 2010 metais taip pat gydėsi Singapūre. Pastarąjį kartą Kim Kyong Hui viešumoje pasirodė pernai metų rugsėjo 9 dieną, kai dalyvavo Šiaurės Korėjos sukūrimo 65-osioms metinėms skirtame kariniame parade.

Apie prastą Kim Jong Uno tetos savijautą prabilta praėjus mėnesiui po jos sutuoktinio nužudymo, kuriam mirties bausmė skirta dėl mėginimo įvykdyti valstybinį perversmą.
Iš pradžių buvo pranešta, kad Jang Sung Thaekas buvo sušaudytas, tačiau vėliau žiniasklaidoje pasirodė šokiruojanti informacija, kad į nemalonę patekęs politikas buvo nuogai išrengtas ir atiduotas sudraskyti 120 alkanų šunų.

Gruodį buvo pranešta, kad nepaisant vyrui įvykdytos mirties bausmės, jo našlė išsaugojo savo padėtį politiniame elite.

Kim Kyong Hui kankinančios širdies problemos, apie kurias skelbia žiniasklaida, yra paveldima šeimos liga. Kaip žinia, Šiaurės Korėjos lyderio tėvas Kim Jong Ilas (Kim Čen Iras) nuo širdies priepuolio mirė 2011 metais. Valstybės įkūrėjas Kim Il Sungas (Kim Ir Senas), Kim Jong Uno senelis, 1994 metais taip pat mirė nuo širdies nepakankamumo.