Tai antradienio vakarą pranešė JAV transliuotojai CNN ir NBC, remdamiesi savo pačių prognozėmis.

D. Trumpo varžovė Nikki Haley patyrė aiškų pralaimėjimą. Kai buvo suskaičiuota maždaug 10 proc. balsų, juos skyrė 30 procentinių punktų.

D. Trumpas ir N. Haley prieš lapkritį vyksiančius prezidento rinkimus šioje Vidurio Vakarų valstijoje dalyvavo dar vienoje dvikovoje dėl respublikonų nominacijos.

Visi norintieji tapti kandidatu į JAV prezidentus iš pradžių turi laimėti vidinius kurios nors partijos pirminius rinkimus. Tuomet kandidatai oficialiai iškeliami partijų suvažiavimuose vasarą. Respublikonų suvažiavimas vyks liepos viduryje.

N. Haley prieš tai jau buvo pralaimėjusi D. Trumpui Ajovos, Naujojo Hampšyro ir Pietų Karolinos pirminiuose rinkimuose. 52-ejų moteris pagal politines pažiūras ir retoriką laikoma kiek nuosaikesne už savo varžovą.

Manoma, kad ji iš esmės nebeturi šansų nugalėti D. Trumpą lenktynėse dėl Respublikonų partijos nominacijos. 77-erių buvęs prezidentas turi didelį partijos palaikymą.

JAV transliuotojų prognozės taip pat rodo, kad Demokratų partijos pirminius rinkimus Mičigane, kaip ir tikėtasi, laimėjo JAV prezidentas Joe Bidenas.

Mičiganas laikomas svyruojančia valstija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)