775 000 gyventojų turinti kaimiška Šiaurės Dakotos valstija laikoma konservatyvia. Kovoje dėl partijos kandidato į prezidentus ji nėra reikšminga. Čia dalijami tik 29 delegatų balsai iš 2 429. Jei suskaičiavus visus balsus D. Trumpas vis dar turės per 60 proc., visi valstijos delegatų balsai gali atitekti jam.

Iki šiol D. Trumpas pirminiuose respublikonų kandidato į JAV prezidentus rinkimuose yra laimėjęs visus balsavimus, išskyrus balsavimą Vašingtone.

Šis antradienis JAV vadinamas „superantradieniu“ – pirminiai rinkimai vyks keliolikoje valstijų. Apklausose pirmauja D. Trumpas. Nemanoma, kad pagrindinė jo konkurentė N. Haley dar turi šansų pasiekti reikšmingesnių laimėjimų, jau nekalbant apie galimybę tapti partijos kandidate.

Norint tapti kandidatu JAV prezidento rinkimuose, pirmiausiai būtina laimėti pirminius rinkimus partijos viduje. Tada kandidatai oficialiai iškeliami partijų suvažiavimuose vasarą. Respublikonų suvažiavimas numatytas liepos viduryje.

Demokratų pirminiai rinkimai Šiaurės Dakotoje vyks tik kovo pabaigoje. Dabartinis šalies vadovas Joe Bidenas, sieksiantis perrinkimo, konkurencijos savo partijoje neturi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją