Jo šaltinių duomenimis, didelių JAV pajėgų Pietų Korėjoje nebereikės, jeigu su Šiaurės Korėja bus sudaryta taikos sutartis.

Pasak leidinio, šiuo metu Pietų Korėjoje yra 23,5 tūkstančio JAV kariškių. Amerikos kariuomenės dislokavimas ten yra 1950-1953 metais vykusio Korėjos karo, pasibaigusio laikinomis paliaubomis, padarinys.

Oficialus Pentagono atstovas, jūrų pėstininkų korpuso papulkininkis Christopheris Loganas nepatvirtino laikraščio informacijos. Atsakydamas į naujienų agentūros „Yonhap“ klausimą jis pareiškė, kad „JAV misija Pietų Korėjoje tebėra tokia pat, kaip ir anksčiau, ir jėgų išdėstymas nepasikeitė“. „Gynybos departamentas ketina ir toliau daryti maksimalų spaudimą (Šiaurės Korėjai)“, - pridūrė Ch. Loganas.

Antradienį oficialus Pietų Korėjos prezidento Moon Jae-ino administracijos atstovas pranešė, jog valstybės vadovas atmeta Amerikos kariškių išvedimo galimybę pasirašius taikos sutartį su Šiaurės Korėja.

Balandžio 27 d. Panmundžomo pasienio punkte įvyko istorinis Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno ir Pietų Korėjos prezidento Moon Jae-ino susitikimas. Tai buvo pirmosios aukščiausio lygio Pietų ir Šiaurės derybos per daugiau kaip 10 metų. Pagal jų rezultatus dviejų šalių vadovai pasirašė bendrą Panmundžomo deklaraciją. Seulas ir Pchenjanas patvirtino, jog jie šįmet ketina paskelbti 1953 metais sudarytų paliaubų pabaigą, kad susitarimą dėl jų būtų galima transformuoti į taikos sutartį.