J. Kushneras liudijo prisiekusiųjų žiuri, pranešė „The New York Times“ ir stotis CNN, remdamiesi neįvardytais šaltiniais. CNN duomenimis, apklausta ir artima D. Trumpo patikėtinė ir tuometinė jo patarėja Hope Hicks.

„The New York Times“ rašo, kad K. Kushnero apklausa vyko birželį. Ir jo, ir kitų liudytojų praėjusiomis savaitėmis esą buvo teiraujamasi, ar D. Trumpas po rinkimų privačiai pripažino pralaimėjimą. J. Kushneras, anot leidinio, liudijo, jog jam susidaręs įspūdis, kad D. Trumpas iš tiesų manė, kad pergalė rinkimuose iš jo buvo „pavogta“.

D. Trumpas iki šiol nesutinka pripažinti savo pralaimėjimo. Tą dieną, kai JAV Kongrese turėjo būti patvirtinta demokrato Joe Bideno pergalė, D. Trumpo šalininkai po kurstančios D. Trumpo kalbos šturmavo parlamentą.

JAV generalinė prokuratūra lapkritį paskyrė nepriklausomą specialųjį tyrėją Jacką Smithą prižiūrėti tyrimus dėl D. Trumpo. Jis atsakingas ne tik už įvykių po rinkimų, įskaitant D. Trumpo vaidmenį 2021 m. sausio 6 d. jo šalininkams šturmuojant Kapitolijų, tyrimą. Jis taip pat vadovauja tyrimui dėl D. Trumpo elgesio su vyriausybiniais dokumentais – dėl to D. Trumpui jau pareikšti kaltinimai.

Nekantriai laukiama, kada baigsis J. Smitho tyrimas dėl D. Trumpo vaidmens per Kapitolijaus šturmą, ar jam bus pareikšti kaltinimai ir jei taip, tai kada ir dėl kokių veiksmų.

J. Kushneras, kaip ir jo žmona Ivanka Trump, buvo tuometinio respublikonų prezidento patarėjai Baltuosiuose rūmuose. JAV žiniasklaida vasarį pranešė apie kvietimus liudyti J. Kushneriui bei I. Trump. Tačiau D. Trumpo duktė, anot „The New York Times“, dar nėra apklausta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją