Vėliau paskelbta, kad vyksta Valerijaus Čekalovo, vieno artimiausių Jevgenijaus Prigožino bendražygių, žuvusio kartu su juo lėktuvo katastrofoje, laidotuvės.

Oficialios informacijos apie paties „Wagner“ įkūrėjo Jevgenijaus Prigožino laidotuves šiuo metu nėra.

Anksčiau leidinys „Fontanka“ skelbė, kad „Wagner“ lyderis J. Prigožinas, Dmitrijus Utkinas ir J. Prigožino struktūrų vadovas V. Čekalovas bus laidojami Sankt Peterburge, bet kada ir kur, niekas nežino.

„Viskas įslaptinta. Mūsų niekas neinformuoja“, – „Fontanka“ pareiškė Sankt Peterburgo miesto administracijos šaltinis, komentuodamas galimas „Wagner“ lyderio J. Prigožino laidotuves.

Sankt Peterburgas

Anot leidinio pašnekovo, „(laidotuvės organizuojamos) pasirašius slaptumą užtikrinančius dokumentus“.

Antradienio rytą Sankt Peterburgo Serafimovo bei Šiaurinėse kapinėse buvo pastebėta policija. Be to, kaip rašo „Fontanka“, Serafimovo kapinėse buvo asmuo asmuo su „Wagner“ skiriamaisiais ženklais ir gėlėmis, o Šiaurinėse – J. Prigožino bendražygės Alenos Možar automobilis.

Sankt Peterburgas

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Vladimiro Putinas J. Prigožino laidotuvėse nedalyvaus.

„Mes neturime informacijos apie laidotuves. Visgi sprendimą šiuo klausimu priima artimieji ir draugai. Be jų čia nieko negalime pasakyti“, – sakė D. Peskovas.

Ir pirmadienį D. Peskovas tikino neturintis informacijos, paklaustas apie iš viso dešimties lėktuvo sudužimo praėjusį trečiadienį aukų laidotuves.

„Kai tik bus priimtas sprendimas, apie jį tikriausiai bus pranešta viešai“, – tada sakė jis.

Lėktuvas, kuriuo skrido J. Prigožinas, sudužo Tverės srityje pusiaukelėje tarp Maskvos ir Sankt Peterburgo. Oficialiais duomenimis, katastrofos priežastis kol kas nežinoma. Tačiau didelė dalis Rusijos visuomenės, taip pat Vakarų šalių vyriausybės mano, kad „Wagner“ lyderio privataus lėktuvo sudužimas nebuvo nelaimingas atsitikimas.

62-ejų J. Prigožinas, kurio kovotojai daug mėnesių reguliariosios Rusijos kariuomenės pusėje kovojo prieš Ukrainą, birželį surengė maištą prieš Rusijos karinę ir šalies vadovybę. Tačiau jis teruko vieną dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)