Viešbučio kambarį jie apieškojo ir išmėtė asmeninius karių daiktus. Pranešama, kad šis incidentas įvyko prieš keletą savaičių.

Šiuo metu Vokietijos karinių pajėgų ekspertai tikrina, ar nebuvo įsilaužta į karių kompiuterius, rašo „Die Welt“.

„Analogiški anksčiau įvykę incidentai leidžia daryti prielaidą, kad šis incidentas – tai Rusijos žvalgybos darbas“, – rašoma „Die Welt“ straipsnyje.

Estijos valdžios atstovai patvirtino, kad pastaraisiais metais Rusijos specialiųjų tarnybų aktyvumas labai padidėjo.

Iš viso Estijoje šiuo metu yra 150 Vokietijos ginkluotųjų pajėgų karių. Vokietijos naikintuvai NATO vadovybės nurodymu nuo šių metų rugsėjo mėn. patruliuoja Estijos oro erdvę – taip reaguojama į krizę Ukrainoje ir padidėjusį Rusijos karinių oro pajėgų aktyvumą šiame regione.

Vokietijos ginkluotųjų pajėgų misija truks iki šių metų pabaigos. Analogiški incidentai, kaip rašo „Die Welt“, buvo fiksuojami ir kitų NATO nuo 2004 m. vykdytų Baltijos valstybių oro erdvės patruliavimo misijų metu.

Viena iš tokio didelio Rusijos specialiųjų tarnybų Vokietijos oro pajėgoms skiriamo dėmesio priežasčių ta, kad jau šešta tapusioje Vokietijos ginkluotųjų pajėgų sienų patruliavimo misijoje Vokietija panaudoja naikintuvus „Eurofighter“.

Iki šiol Vokietija tokioms misijoms vykdyti naudojo F-4 „Phantom“ naikintuvus.

Emario karinių oro pajėgų bazėje laikomasi griežto slaptumo režimo – lakūnai sunaikina skrydžio planus dar prieš pakildami į orą.

Būtent šioje bazėje dislokuojami Rusijos karinių lėktuvų perėmimą vykdantys lėktuvai.

Per dieną šių lėktuvų pilotams tenka perimti iki 30 Rusijos lėktuvų, įskaitant ir bombonešius su branduoliniais užtaisais.