Tai trečiadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Rusijos leidiniu „Viorstka“.

Pasak leidinio, apie S. Surovikino sulaikymą papasakojo teisėsaugos institucijoms artimas šaltinis. Generolas izoliuotas, jau daugiau kaip dvi savaites nepavyksta užmegzti ryšio su juo.

Advokatas Jevgenijus Smirnovas žurnalistams sakė, kad S. Surovikinas iki šiol gali būti laikomas izoliuotas, nors Rusijoje maksimalus sulaikymo laikas be kardomosios priemonės paskyrimo paprastai sudaro 48 valandas.

Anot advokato, S. Surovikinas yra gana aukšto rango figūra, su kuria atitinkamai elgiamasi. Generolui galėjo būti tiesiog žodžiu uždrausta išeiti iš namų ir bendrauti.

Portalas primena, jog anksčiau Vakarų žiniasklaida rašė, kad Rusijoje sulaikytas generolas S. Surovikinas. „The Financial Times“ teigė, kad jis yra suimtas.

Savo ruožtu „Bloomberg“ pranešė, kad S. Surovikiną kelias dienas tardė kariniai prokurorai. Juos domino generolo ryšys su privačios karinės kompanijosb „Wagner“ įkūrėju Jevgenijumi Prigožinu.

Rusijoje ne kartą buvo mėginama neigti tokius gandus. Pavyzdžiui, Valstybės Dūmos Gynybos komiteto vadovas Andrejus Kartapolovas tvirtino, kad S. Surovikinas atostogauja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)