Taip rašo laikraštis „The New York Times“, remdamasis dviem neįvardytais JAV pareigūnais ir Rusijos gynybos ministerijai artimu asmeniu.

Pasak JAV pareigūnų, nors S. Surovikinas greičiausiai buvo oficialiai paleistas iš areštinės, tačiau lieka neaišku, ar jam įvesti kokie nors apribojimai, įskaitant laisvo judėjimo.

S. Surovikinas buvo paleistas praėjus kelioms dienoms po to, kai praėjusio mėnesio pabaigoje lėktuvo katastrofoje žuvo J. Prigožinas. Šiuo metu generolas išlaiko savo laipsnį ir techniškai tebėra karininkas, tačiau nebeturi jokių karjeros perspektyvų, sakė Rusijos gynybos ministerijai artimas asmuo.

Pažymima, kad pirmadienį S. Surovikinas pirmą kartą po nutrūkusio maišto pirmą kartą viešai buvo pastebėtas rusų žurnalistės Ksenijos Sobčak paskelbtoje nuotraukoje.

„Generolas Sergejus Surovikinas išėjo į laisvę: gyvas, sveikas, namuose su šeima Maskvoje“, – rašė K. Sobčak.

Radijo stočiai „Echo Moskvy“ vadovaujantis Aleksejus Venediktovas pirmadienį taip pat rašė, kad generolas S. Surovikinas yra namuose su šeima. „Jis atostogauja ir yra Gynybos ministerijos žinioje“, – rašė A. Venediktovas.

Nuo spalio iki sausio mėnesio S. Surovikinas buvo pagrindinis Rusijos karininkas, atsakingas už karines operacijas Ukrainoje. Jis prižiūrėjo Rusijos kariuomenės išvedimą iš dalies Chersono regiono ir perėjimą prie gynybinės strategijos, įskaitant didelio gynybinio tinklo, vadinamo „Surovikino linija“, statybą.

Kaip jau buvo pranešta anksčiau, jungtinės Rusijos karinių pajėgų grupės Ukrainoje vado pavaduotoją ir oro bei kosmoso pajėgų vadą generolą S. Surovikiną buvo sulaikiusi ir izoliavusi Rusijos kontržvalgyba dėl jo galimo dalyvavimo „Wagner“ maište.