Tai trečiadienį pranešė Didžiosios Britanijos leidinys „Middle East Eye“, kurio specializacija – įvykiai Artimuosiuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje.

Jo šaltinių duomenimis, patyrę kovotojai buvo surinkti Sirijos vyriausybės daliniuose, kuriuos Rusija anksčiau rengė kovai su opozicijos jėgomis ir teroristinėmis grupuotėmis. Tarp jų yra žmonių iš 25-osios specialiosios divizijos, žinomos kaip „Tigro pajėgos“, Penktojo korpuso ir „Liwa al-Quds“ – formuotės, kurią daugiausia sudaro palestiniečiai sirai.

Pasak Sirijos vyriausybės pareigūno, prašiusio neskelbti jo vardo, Rusija užverbavo juos į karą Ukrainoje per savo specialiąsias pajėgas ir privačią karinę kompaniją „Vagner“. Iš viso į Rusiją buvo nuskraidinta mokymams apie 1 tūkst. Sirijos kariškių, bet tik pusė jų buvo nusiųsta į Ukrainą.

Informuoti šaltiniai teigia, jog samdiniai sirai nesiunčiami į priešakines linijas dėl galimų veiksmų koordinavimo problemų ir kalbos barjero.

„Jie negalėtų sklandžiai bendrauti su kitais rusų daliniais atvirame mūšio lauke, dėl to, pavyzdžiui, Rusijos artilerija galėtų juos apšaudyti“, – sakė su šia problema susipažinęs asmuo.

Anot „Middle East Eye“, jau gaunama pranešimų apie Ukrainos rytuose žuvusius sirus, nors jie ir nekariauja priešakinėse linijose. Jų gali būti mažiausiai 50.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją