Kaip teigiama, Aukščiausioji Rada kitą savaitę turėtų svarstyti klausimą dėl dabartinio gynybos ministro atsistatydinimo. J. Železniakas tvirtino, kad pareigūnai svarsto patikėti O. Reznikovui Ukrainos ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje (JK) postą. Tai, kad labiausiai tikėtinu kandidatu perimti O. Reznikovo įgaliojimus laikomas R. Umerovas, patvirtino „Ukrainska Pravda“ šaltiniai Ministrų kabinete ir Aukščiausioje Radoje. Leidinys pažymi, kad prezidentas Volodymyras Zelenskis šią savaitę buvo susitikęs su R. Umerovu, jog aptartų fondo veiklą.

R. Umerovas informacijos apie galimą kitų pareigų perėmimą nei patvirtino, nei paneigė.

Rugpjūčio 10 d. „Ukrainska Pravda“, remdamasis nuosavais šaltiniais, skelbė, kad V. Zelenskis ieško asmens, galinčio pakeisti O. Reznikovą Ukrainos gynybos ministro pareigose. Rugpjūčio 19 d. O. Reznikovas, komentuodamas sklandančius gandus, kad prezidentas ieško jo įpėdinio, pareiškė, kad jo dabartinės pareigos yra „laikinos“.

Rugpjūčio 23 d. V. Zelenskis, atsakydamas į klausimą apie galimą O. Reznikovo atleidimą, nurodė, kad bet kokius sprendimus dėl personalo komentuos tik pasirašęs atitinkamus dekretus. Rugpjūčio 28 d. O. Reznikovas tvirtino, kad su prezidentu aptarė galimybę užimti kitą postą, tačiau kartu pabrėžė, jog sprendimus priims V. Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją