Apie tai kalbama „Važnije istorii“ ir „Der Spiegel“ atliktame tyrime.

Žurnalistai išsiaiškino, kad per pastaruosius dvejus metus V. Putino dukra daugiau nei 50 kartų skrido į Miuncheną. Šiame mieste I. Zelenskis gyveno ir dirbo nuo 2016 m.

Taip pat žurnalistai gavo duomenų iš Rusijos Federacijos (RF) prezidento apsaugos tarnybos darbuotojo, kuris, kaip teigiama, yra K. Tichonovos asmens sargybinis, el. pašto dėžutės.

Tarp dokumentų yra K. Tichonovos, I. Zelenskio ir, regis, jų dukters, gimusios 2017 m., pasai. Remiantis žiniasklaidos informacija, mergaitės pase nurodytas tėvavardis – Igorevna.

Į „Der Spiegel“ klausimą apie I. Zelenskį Bavarijos valstybiniame balete dirbantis šaltinis atsakė, kad pastarasis „greičiausiai yra Putino dukters partneris“.

Igoris Zelenskis, staatsoper.de nuotr.

Skelbiama, kad 52-ejų I. Zelenskis – rusų baleto artistas. Nuo 2016 m. iki 2022 m. balandžio mėnesio buvo Bavarijos valstybinio baleto meno vadovas. Nuo 2018 m. I. Zelenskis yra fondo „Nacionalinis kultūros paveldas“ stebėtojų tarybos narys. Šis fondas atsakingas už kultūrinio ir šviečiamojo pobūdžio kompleksų statybą RF regionuose. Projektą asmeniškai inicijavo V. Putinas.

Bavarijos valstybinį baletą I. Zelenskis paliko 2022 m. balandį. Gali būti, kad jį atleido dėl atsisakymo viešai pasmerkti Rusiją už Ukrainai paskelbtą karą.

Europos Sąjunga balandžio pradžioje įvedė sankcijas dviem suaugusioms Rusijos prezidento V. Putino dukterims.

Sankcijos Marijai Voroncovai ir K. Tichonovai yra naujų priemonių prieš Rusiją dėl jos invazijos Ukrainoje dalis.

ES M. Voroncovą ir K. Tichonovą įtraukė į atnaujintą asmenų, kuriems taikomas turto įšaldymas ir kelionių draudimas, sąrašą.

Panašias sankcijas V. Putino dukterims paskelbė Jungtinės Valstijos.

Pasirodžius įrodymams apie kankinimus ir žudymą karo zonose netoli Kyjivo, ES nusprendė paskelbti penktą sankcijų dėl Rusijos karo paketą.

Be sankcijų asmenims, 27 valstybių Bendrija pritarė anglių importo embargui. Tai bus pirmos dėl karo Ukrainoje paskelbtos ES sankcijos, nukreiptos prieš pelningą Rusijos energijos sektorių; jos vertinamos 4 mlrd. eurų per metus, nurodo bloko vadovai.

ES taip pat pradėjo rengti papildomas sankcijas, įskaitant priemones prieš naftos importą.

Jungtinė Karalystė taip pat įvedė sankcijų V. Putino ir Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo dukterims dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

JK Užsienio reikalų ministerijos pranešime sakoma, kad šie suvaržymai yra nutaikyti į „Kremliaus vidinio rato prabangų gyvenimo būdą“.

2018 metų pradžioje naujienų agentūra „Bloomberg“ skelbė, kad K. Tichonova ir bendrovės „Sibur“ direktorių tarybos narys Kirilas Šamalovas išsiskyrė. Tai agentūrai pranešė keturi asmenys, susipažinę su situacija.

Kodėl įvyko skyrybos, „Bloomberg“ nedetalizavo. Nei K. Tichonova, nei K. Šamalovas į leidinio užklausas dėl skyrybų neatsakė. V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas taip pat šiuo klausimu tylėjo.
Praėjusių metų birželį K. Tichonova kalbėjo Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume.

Moteris dalyvavo sesijoje „BRIKS investicinių ginčų apžvalga: naujo arbitražo instituto įsteigimo perspektyvos“ ir kalbėjo vaizdo ryšiu.

K. Tichonova buvo pristatyta kaip Maskvos valstybinio M. V. Lomonosovo universiteto Sudėtingų sistemų matematinių tyrimų instituto direktoriaus pavaduotoja ir šnekėjo apie būtinybę vystyti investavimo į mokslo ir technologijų sritį mechanizmus.

„Dabar jaučiama nepakankama parama novatoriškoms technologijoms“, – pareiškė ji.

Kartu su V. Putino dukra vadinama moterimi sesijoje dalyvavo verslininkas Grigorijus Beriozkinas, Rusijos tiesioginių investicijų fondo vadovas Kirilas Dmitrijevas, užsienio reikalų viceministras Aleksandras Pankinas ir teisingumo ministras Konstantinas Čuičenko.

V. Putinas apie savo dukteris viešai nepasakoja.

Kremlius atsisako komentuoti K. Tichonovos tapatybės klausimą.

2017-aisiais savo išsamiausiame paaiškinime dėl jo dukteris supančios paslapties V. Putinas išreiškė troškimą, jog jo anūkai „gyventų kaip paprasti žmonės“ ir nepapultų į visuomenės akiratį.

„Matote, esmė ta, kad aš nenoriu, jog jie augtų tarsi karališkosios šeimos princai“, – aiškino V. Putinas, atsakydamas į televizijos laidoje, kurioje žiūrovai gali telefonu pateikti savo klausimus, išsakytą pasiteiravimą.

„Jiems reikia normalios aplinkos ir įprastinio bendravimo su kitais vaikais. Tą pačią minutę, kai aš atskleisiu jų vardus ir amžių, juos iš karto atpažins ir tuomet jau niekados nepaliks ramybėje“, – pareiškė V. Putinas.

Jis tikino, kad jo dukterys „dirba mokslo ir švietimo srityje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)