Leidinio duomenimis, J. Prigožinas atgavo du karabinus „Saiga“, austrišką karabiną „Steyr Mannlicher“, pusiau automatinį šautuvą „ARka“ ir dar kelis ginklus bei pistoletus. Susitikimas su juo įvyko FSB valdybos Sankt Peterburgo ir Leningrado srities skyriaus pastate, esančiame miesto Liteino prospekte.

Kratos J. Prigožinui buvo surengtos birželio 24-ąją, t. y. maišto dieną. Jos vyko elitiniu laikomame Sankt Peterburgo kotedžų rajone „Severnyj Versal“ (Šiaurinis Versalis).

Remiantis anksčiau portale „Fontanka“ pateikta informacija, jėgos struktūrų pareigūnai grąžino „Wagner“ įkūrėjui visas lėšas, konfiskuotas per kratas, surengtas jam priklausančiuose biuruose Sankt Peterburge.

Leidinio duomenimis, liepos 2 d. J. Prigožinui buvo grąžinta 10 mlrd. rublių, šimtai tūkstančių dolerių ir penki aukso luitai. Viso to pasiimti atvyko įgaliojimu aprūpintas J. Prigožino vairuotojas. Pats samdinių grupuotės įkūrėjas tuo metu esą buvo Maskvoje.

„Fontankos“ duomenimis, iš pradžių teisėsaugininkai neketino grąžinti vertybių ir pinigų, paimtų per kratą viešbutyje „Trezzini“, kuris laikomas „Wagner“ lyderio biuru.

„Tačiau, sprendžiant iš dar vieno įvykių posūkio, įsimaišė nenugalimos jėgos aplinkybės“, – pažymėjo žurnalistai.

Birželio 24 dieną laikraštis „Fontanka“ pranešė, kad, vykstant maištui, J. Prigožino biuruose ir automobiliuose atliekamos kratos.

Leidinys rašė, kad „Trezzini Palace“ viešbučio kieme teisėsaugininkai rado automobilį „GAZel“ su keturiais milijardais rublių, o dar šeši milijardai rublių buvo paimti iš J. Prigožino mikroautobuso, stovėjusio viešbučio „River Palace“ požeminėje automobilių aikštelėje.

Kitą dieną žinia apie šias kratas iš interneto svetainės „Fontanka“ buvo pašalinta.

Birželio 23 dienos naktį Federalinė saugumo tarnyba buvo iškėlusi baudžiamąją bylą dėl raginimų prisijungti prie ginkluoto maišto. Tačiau birželio 27 dieną saugumo tarnyba pranešė, kad ši byla nutraukta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)