Keršydama už dvi atskiras prieš jos bazes šiaurinėje Irako dalyje įvykdytas atakas, per kurias žuvo 12 karių ir dėl kurių Ankara apkaltino kurdų smogikus, šeštadienį Turkija paskelbė apie naujus antskrydžius.

„Atskirų Turkijos antskrydžiu metu žuvo šeši civiliai“, – pranešė Sirijos žmogaus teisių stebėjimo agentūros vadovas Rami Abdelis Rahmanas.

Didžiojoje Britanijoje veikiančios ir šaltinių tinklą Sirijoje turinčios stebėjimų agentūros vadovas nurodė, kad keturios iš aukų dirbo netoli sienos su Turkija esančio Kamišlio miesto spaustuvėje šiaurinėje šalies dalyje.

„Raketai pataikius į malūną netoli Kamišlio, vienas civilis žuvo, dar vienas žuvo degalų saugykloje“, – pridūrė jis.

Iš viso smogta maždaug dvylikai taikinių, visi jie – pusiau autonominės kurdų administracijos kontroliuojami objektai, pranešė stebėjimų agentūra ir regione esantys naujienų agentūros AFP korespondentai.

Sirijos kurdų naujienų agentūra ANHA taip pat pranešė apie šešis žuvusius asmenis, iš kurių keturi žuvo spaustuvėje, taip pat nurodydama, kad dar šeši asmenys buvo sužaloti.

Šeštadienį vakare naujienų agentūros AFP korespondentas ir minėtoji stebėjimų agentūra pranešė apie tai, kad netoli Turkijos sienos esantiems naftos objektams suduota keletas smūgių, tačiau apie aukas nepranešė.

Po to, kai spalį Ankaroje buvo įvykdytas išpuolis, per kurį buvo sužaloti du apsaugos darbuotojai, Turkija ėmė intensyviau vykdyti šiaurės rytinių Sirijos regionų antskrydžius.

Atsakomybę už pirmąją nuo 2016 m. Turkijos sostinėje susprogdintą bombą prisiėmė Kurdistano darbuotojų partijos (PKK), kurią Ankara ir jos sąjungininkai Vakaruose priskiria teroristų grupuotėms, sparnas.

JAV remiamos ir kurdų vadovaujamos Sirijos demokratinės pajėgos (SDF) 2019 m. pirmosios stojo į kovą, kad išvytų Islamo valstijos kovotojus iš paskutinių jų valdomų Sirijos teritorijų.

Turkijos manymu, SDF pagrindą sudarantys Kurdų liaudies apsaugos padaliniai (YPG) yra PKK atšaka.

Nuo 2016 m. Turkija vieną po kitos įvykdė keletą sausumos operacijų, kad išstumtų kurdų pajėgas iš šiaurės Sirijos pasienio regionų.

Per 2011 m. prasidėjusį konfliktą Sirijoje žuvo daugiau nei pusė milijono žmonių, o valdžiai žiauriai malšinant antivyriausybinius protestus, ilgainiui kilo visą niokojantis karas, kuriame dalyvauja užsienio šalių kariuomenės ir džihadistai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją