Pasak „Bi-2“ atstovų, sprendimas dėl deportavimo į Izraelį buvo priimtas sausio 29 d. – tada muzikantams buvo nupirkti lėktuvo bilietai.

Kaip skelbiama, antradienį, po aukšto rango diplomatų iš Rusijos konsulato vizito, grupės atstovams buvo pranešta, kad sprendimas deportuoti juos į Izraelį – atšauktas. Grupės nariai su Rusijos konsulu bendrauti atsisakė.

Remiantis pranešime pateikta informacija, grupės nariai vis dar neišleisti iš migracijos centro ir laukia bendroje 80-iai žmonių skirtoje patalpoje.

Portalas „Ynet“ anksčiau pranešė, kad „Bi-2“ nariai, sulaikyti po koncerto Pukete, bus deportuoti į Izraelį, nes turi šios šalies pilietybę. Kaip teigė leidinys, į klausimą įsikišo Izraelio užsienio reikalų ministerija ir Izraelio ambasada Tailande.

Keturi „Bi-2“ nariai turi Izraelio pilietybę, dar du – JAV ir Australijos, tačiau trys grupės nariai į Tailandą atvyko su Rusijos pasais ir tik vienas su Izraelio. Pagal vietos įstatymus muzikantai turėjo būti deportuoti į šalį, kurioje buvo išduotas dokumentas, su kuriuo jie kirto sieną. Tačiau įsikišus Izraelio valdžiai, kaip tvirtino leidinys, problema buvo išspręsta.

Grupės „Bi-2“ muzikantai buvo sulaikyti sausio 24 dieną po koncerto Pukete už imigracijos taisyklių pažeidimą.

Rusijos opozicionierius Dmitrijus Gudkovas interviu „Current Time“ sakė , kad Rusijos generalinis konsulas Tailande Vladimiras Sosnovas asmeniškai siekia, kad muzikantai, atvykę į Puketą su Rusijos pasais, būtų deportuoti į Rusiją. D. Gudkovas neatmeta, kad Rusijoje grupės nariams dėl jų antikarinės pozicijos gali grėsti baudžiamoji atsakomybė. „Bi-2“ atvirai pasisako prieš Rusijos karą Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)