Kaip rašo leidinys, nors prezidentas Volodymyras Zelenskis yra palankus D. Kulebai, užsienio reikalų ministro įtaka ambasadorių skyrimo ir užsienio politikos sprendimų priėmimo klausimais sumažėjo.

„Užsienio reikalų ministro įtakos mažėjimo priežastis yra ta, kad Ukrainos prezidento biuro vadovas Andrijus Jermakas laiko D. Kulebą konkurentu ne tik užsienio politikos srityje, bet ir teikiant informaciją V. Zelenskiui“, – teigia „zn.ua“.

D. Kulebą gali pakeisti Prezidento biuro vadovo pavaduotojas Andrijus Sibiga. Alternatyvus kandidatas – Aukščiausiosios Rados Užsienio politikos ir tarpparlamentinio bendradarbiavimo komiteto pirmininkas Oleksandras Merežka.

„O. Merežkos paskyrimas naujuoju Užsienio reikalų ministerijos vadovu parodytų, kad prezidento nepasitikėjimas diplomatine tarnyba tęsiasi, tačiau ši figūra visiškai tinka A. Jermakui dėl lojalumo“, – pažymi leidinys.

D. Kuleba tapo Ukrainos URM vadovu 2020 metų kovo mėnesį. Jo tėvas Ivanas Kuleba yra žinomas Ukrainos diplomatas, jis buvo Ukrainos ambasadorius Armėnijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)